Devil You Know - The Beauty Of Destruction

The Beauty Of Destruction

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Spilletid:47
Antal numre:12

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Howard klarer sig fint uden Killswitch

Introduktion
Det kom som et chok for mig, og sikkert også for andre Metalcore fans, at Howard Jones havde forladt Killswitch Engage efter næsten 10 år som frontmand i bandet grundet helbredsmæssige årsager. Man hørte intet om Howard i lang tid, men ifølge forskellige kilder på internettet, blev det offentliggjort, at han var blevet forsanger i bandet Devil You Know. Bandet blev dannet i 2012 af John Sankey, som tidligere har spillet trommer i bands som Fear Factory og Divine Heresy og guitaristen Francesco Artusato, som uden tvivl er min ynglings guitarist nogensinde, men det kommer vi til senere. De står nu klar med fuldt besætning og er klar med deres debut plade The Beauty Of Destruction.

Gennemgang
"A New Beginning" er detonationen, som sætter denne bombe i gang. Og den eksplosion vil du stadig kunne mærke i noget tid efter. Med hurtige og tekniske trommer fra Sankey og kampråb kører vi igennem nummeret. Det er i hvert fald ikke en dårlig start på en plade. " My Own " er dog ikke ligeså hurtig som åbneren på pladen, men det læner sig lidt mere op af den melodiske side, som bandet viser virkelig godt på dette nummer. Det er ikke svært at høre at Jones har skrevet teksterne, der er bygget op omkring at stå alene og at være efterladt. Det sætter tanker i gang om den handler om hans sidste tid i Killswitch Engage. " Embracing The Toture " er en mere heavy side som bandet viser. Med ekstrem hurtig dobbeltpedal og fantastiske guitar riffs fra Artusato. Det nummer som imponere allermest på pladen er lukkeren på pladen "As Bright As The Darkness ". Det står ud fra de andre sange på pladen. Et meget mærkeligt nummer, hvor lyde som skratter over sangen, og hvor der ikke bliver skreget, men hvor der tilgengæld bliver sunget smukt af Jones.
Der er intet som bliver bygget op og eksplodere ligesom de andre numre. Dette nummer holder sit flow igennem det hele. En masse melankolsk guitar og masser af guitar effekt bliver brugt. Vokalen bliver, som tidligere nævnt, kun sunget rent igennem hele nummeret. Det imponerer en del, specielt fordi det vokalmæssigt lyder som inspireret af det legendariske Goth Metal band fra New York Type O Negative. Produktionen på pladen er ordnet af Logan Mader, som er tidligere guitarist i Machine Head, og har lavet plader for mange bands som Gojira, Devildriver og Soulfly. Jeg nævnte tidligere at Francesco Artusato er min favorit guitarist nogensinde, og det holder jeg fast i. Jeg var så heldig at se ham spille med sit andet band på Copenhell som var All Shall Perish og jeg var fuldstændig blæst væk. Både på plade og live leverer han showet og får alle indviklede soloer til at se ubeskriveligt nemme ud. Alle soloer på denne plade er fantastiske og jeg håber I vil give mig ret. Trommerne er lige så fede som guitaren.
Masser af hurtige trommer og masser af Groove. Trommerne er meget varierede på pladen, og der er ikke mange gentagelser. Howard Jones's stemme er altid genkendelig, så hvis man er fan af Killswitch Engage, så er det umuligt ikke at genkende hans stemme. Jeg var lidt i tvivl om, at han ikke kunne klare det samme som han gjorde i Killswitch Engage efter man ikke vidste noget i så lang tid, men jeg siger, at den er blevet bedre. Jeg vil gætte på at teksten er baseret på Jones's brud med Killswitch og tiden før han forlod, men det skaber alligevel masser af dynamik i musikken.

Et ordentligt slag i fjæset
Jeg føler virkelig, at jeg er blevet velsignet med fantastiske Metalcore plader i år allerede. Jeg anmeldte Caliban's Ghost Empire tilbage i starten af året, og den blæste mig fuldstændig væk. The Beauty Of Destruction er næsten på grænsen til at være fænomenal og det er utroligt imponerende i forhold til, at det er en debutplade. Howard Jones har ikke givet op endnu, så skynd jer og få fat i denne plade!

Trackliste:
01. A New Beginning
02. My Own
03. Embracing The Torture
04. For The Dead And Broken
05. Seven Years Alone 06. It's Over
07. A Mind Insane
08. Crawl From The Dark
09. The Killer
10. I Am The Nothing
11. Shut It Down
12. As Bright As The Darkness

Her er nummeret " Seven Years Alone