Cyan Insane - Out of My Way

Out of My Way

Udkom

Type:EP
Genrer:Melodisk Metal, Thrash metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vanvid fra Horsens 

Cyan Insane er et nyt navn på den danske metalscene. Bandet blev dannet i 2018, består af tre horsensianske kammerater, og nu er de klar med første udgivelse Out of My Way. Ep’en har syv numre fordelt på 23 minutter – lad os tage en lytter.

Melodisk og thrashy, men ikke så catchy

Stilen er melodisk metal blandet med en thrashet attitude og et højt tempo. Guitarriffene og de svedige soloer dominerer bandets instrumentale side, mens frontmand Dimitrys vokal ligger solidt plantet i midten af mikset. Vokalen er i den snerrende, halvt råbende ende af skalaen og minder på sin vis om Alexi Laiho (Children of Bodom) – den er bare ikke nær så kraftfuld eller interessant. Faktisk bliver vokalen en anelse trættende i længden, og der mangler noget variation; samtlige numre med sang lyder temmelig ens.

På guitarfronten kan man stedvis ane inspiration fra Bullet For My Valentine, hvilket tilføjer et fint melodisk element. De to guitarister formår en gang imellem at fyre nogle fede riffs af sted – desværre drukner de alt for ofte i gigantiske mængder distortion og en mudret lyd. Sommetider er det faktisk svært at høre, hvad der egentlig bliver spillet! Dette er særligt tilfældet på ”Intro” og ”Insanity”, hvor guitaren nærmest snubler over sig selv, og det lyder, som om den er ude af takt med resten af bandet – måske fordi det hele er så grødet. Nuvel.

”Bleed for Justice” har fint trommespil med masser af energi, og ”Speedway Roadkill” emmer af ægte thrash, men desværre har de ikke så meget andet at byde på. Bedre går det dog med ”#GFY” og ”Learn to Fight Alone”. Mens førstnævnte har et nogenlunde fængende omkvæd og en blæret solo, har ”Learn to Fight Alone” et solidt groove, et dejligt riff og pladens bedste omkvæd. Her formår bandet at skabe en melodi, man kan huske – i hvert fald for en stund. Mere af det, tak.

Cyan Insane skal fortsætte med at spille musik og have det sjovt – for det er jo det, det hele handler om. Men hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at erobre den danske metaltrone, skal de øve sig en smule mere. Out of My Way viser, at de tre herrer kan spille musik – nu mangler vi bare de gode numre.

Tracklist

  1. Intro
  2. #GFY
  3. Bleed for Justice
  4. Formless
  5. Insanity
  6. Learn to Fight Alone
  7. Speedway Roadkill

Tilføj kommentar