The Crown - Royal Destroyer

Royal Destroyer

· Udkom

Type:Album
Genre:Death/Thrash Metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

The Crown buldrer ufortrødent videre

En opfølger, der ikke må misses

Når vi rammer november, sker det som regel hvert år, at vi her på redaktionen bliver bekendt med de skiver, vi af uransagelige årsager ikke har fået anmeldt. Det verdensomspændende marked for metaludgivelser er stort set umuligt at dække i en bare nogenlunde fyldestgørende grad, men nogle udgivelser skal bare anmeldes, og her kommer vi ikke udenom The Crowns nyeste album fra marts måned, Royal Destroyer.

Gruppen har været garant for hårdtslående death-thrash siden dannelsen i 1999, men det var først med deres forrige skive, Cobra Speed Venom, at verden for alvor fik øjnene op for dem. Pladen var en brutal tour de force udi svensk death-thrash, som vi belønnede med hele ni kranier. Men kan Royal Destroyer leve op til sin forgænger?

The Crown, som vi kender dem, med plads til nye ideer

Guderne skal vide, at det ikke er nemt at følge op på en succes, men det er den svenske kvintet fra Trollhättan heldigvis fuldstændig ligeglad med. Første gennemlytning af Royal Destroyer vidner nemlig om et band, der er tro mod dem selv og deres lyd og bare buldrer derudad i vanlig stil uden at bekymre sig ret meget om, hvor mange plader de kan sælge. Hvis musikken er hård nok, tempoet højt og med iørefaldende riffs, så skal det hele nok gå.

Og det gør det også. Med baggrund i ufravigelig inspiration fra Metallica, Slayer, Obituary og Death tonser The Crown gennem elleve solide sange uden at kede sin lytter på noget tidspunkt. Her eksperimenteres nemlig en anelse mere med sangstrukturer end på bandets forrige plader, og det klæder faktisk musikken ret godt. Den hæsblæsende åbner “Baptized in Violence” viser, hvor skabet skal stå, inden pladens måske bedste skæringer, “Let the Hammering Begin!” og “Motordeath”, overtager med deres overrumplende små tvists her og der samt tonstunge aggression – sidstnævnte selvfølgelig med diskrete nik til Metallicas gamle nummer med næsten samme titel.

Efterfølgende går pladen mere i retning af The Crown, som de plejer at lyde, dog uden at dette skal forstås negativt, da bundniveauet er ret så højt. “Full Metal Justice”, “Scandinavian Satan” og “Absolute Monarchy” er The Crown, som vi kender og elsker dem, mens “Beyond the Frail” er noget af det mest melodiske, jeg har hørt fra gruppen. Og nå ja, desværre er der også blevet plads til et mere afdæmpet nummer samt lidt fyld, men er man ikke til den slags, kan man nemt springe de lidt intetsigende “We Drift On” og “Devoid of Light” over.

Svenskerne kan sgu stadig

Cobra Speed Venom var på mange måder en ganske unik plade, og det er selvsagt svært at følge op på så stor en succes. Royal Destroyer er dog en værdig opfølger og kommer momentvis op på siden af sin forgænger. The Crowns opskrift på fed og kompromisløs death-thrash tilsat en uhyre vellydende og stram produktion er fuldstændig umulig at gå galt i byen med, og selvom jeg nok ikke kommer til at have albummet med i min personlige top-3 for 2021, skal den stadig have otte kranier og meget varme ord med på vejen herfra.

Tracklist

 1. Baptized in Violence
 2. Let the Hammering Begin!
 3. Motordeath
 4. Ultra Faust
 5. Glorious Hades
 6. Full Metal Justice
 7. Scandinavian Satan
 8. Devoid of Light
 9. We Drift On
 10. Beyond the Frail
 11. Absolute Monarchy