Bokassa - Crimson Riders

Crimson Riders

· Udkom

Type:Album
Genrer:Stoner metal, Punk
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et sandt eventyr

Der var engang et norsk band, der hed Bokassa. De havde ikke eksisteret specielt længe og nærmest kun lige udgivet deres debutalbum, da telefonen en dag ringede. I røret var en mand, der sagde, at han repræsenterede Metallicas management. Han fortalte dem, at Lars Ulrich syntes, de var fede, og at Metallica gerne ville have dem med på Europa-turné. Den norske trio smækkede røret på - “Forbannet drittsekk - det er noe tull”, tænkte de, og blev enige om, at det er alt for galt med det telefonfis nu om dage. Men den var god nok. Det lille norske band fra Trondheim fik deres drømme opfyldt og kom på en stor stadionturné med selveste Metallica. Se, det var en rigtig historie.

En speciel, men formidabel cocktail

Det lyder jo med få undtagelser som noget, den gode H.C. Andersen kunne have skrevet. Men eventyret er på ingen måder opdigtet. Det er derimod historien om stoner punk-bandet Bokassa, som, udover at være på ovennævnte turné netop nu, er aktuelle med deres anden langspiller, Crimson Riders.

Hvor debuten, Divide & Conquer, var en lettere bøvet, men også forholdsvis medrivende omgang bonderøvsrock med en snert af Motörhead, er opfølgeren langt mere gennemtænk og ganske enkelt meget bedre. Bokassas stoner punk er blevet mere sofistikeret og rummer en masse elementer, som man ikke umiddelbart skulle tro kunne blandes. En del riffs leder tankerne hen på Queens Of The Stone Age, energien er lige så kompromisløs som hos Clutch, harmonierne lyder som Offspring i 90’erne, og endelig minder attituden om Corrosion of Conformitys Blind-æra, der ligeledes befandt sig i et interessant spændingsfelt mellem punk, stoner-rock med en snert af thrash. Indrømmet, det lyder virkelig underligt, men denne fremragende norske trio har ingen problemer med at få det til at fungere. Lyt bare til “Mouthbreathers Inc.” eller “Blunt Force Karma”, hvor alle nævnte elementer kommer i spil. Det er medrivende, iørefaldende og kan høres igen og igen. Og nå ja, forresten – nummeret “Vultures” har endda en saxofon-solo. Så kom igang, kære læser – Bokassa skal man ikke læse om. De skal høres.

"Så kunne de se, at det var et rigtigt band"

Som humlebien der ikke kan flyve, men som bekendt gør det alligevel, skete det ligeledes for Bokassa. Det lød næsten for mærkværdigt, når nogen forsøgte at beskrive dem blot med ord, men dygtige var de og spille, det kunne de. 

Trods en spilletid lige i underkanten af den halve time, leverede deres album, Crimson Riders, masser af gode, energiske og dejligt medrivende momenter, og fik mange pæne ord fra heavymetal.dk. Folk mødte op i hobetal i Parken i København, for at se dem varme op for Metallica, og det blev en fornøjelig og fantastisk fest. De fik ej prinsessen eller det halve kongerige, men vandt folkets hjerter i stedet. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Tracklist

  1. Brologue
  2. Charmed & Extremely Treacherous
  3. Vultures
  4. Mouthbreathers Inc
  5. Wrath is Love
  6. Crimson Riders
  7. Captain Cold One
  8. Blunt Force Karma
  9. Immortal Space Pirate 2: The Last Shredi