BloodBound - Unholy Cross

Unholy Cross

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Spilletid:50.32
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

BloodBound er et svensk metalband, der med sine fire albums på bagen ("Unholy Cross" er det fjedre album), ikke er bange for at lyde gammeldags og uddaterede.

Deres stil er nemlig en blanding af tidlig tysk inspireret power metal og traditionel heavy metal (men de hælder mest til power metallen). Ders valg af stil er bevidst, og de må siges at høre til bølgen af nyere retro metalbands, der drives af en fascination af metallen, som den lød i forrige generation (og, i perspektiv af hele denne bølge, så er Bloodbound jo faktisk ikke uddaterede).

Deres musik trækker på klassiske metal riffs samt de neoklasiske elementer, som Helloween var med til at cementere ind i den europæiske power metal, og vokalen er storladen, men også melodisk, og specielt fængende i omkvædene. Patrick Johanneson har dog en lidt mindre delikat stemme end mange power metal-vokalister, hvilket også giver hans sang en lidt mere kraftfuld dimension. Cheesiness er en fast ingrediens i power metal, og det har BloodBound også arvet lidt af, men ikke så meget, at musikken bliver uudholdelig.

Hvor nogle retro bands slipper rigtig godt fra det, så ender andre bare med at lyde som en hul kopi af 80ernes metal-ikoner. BloodBound er på "Unholy Cross" en lidt blandet fornøjelse, da ikke alle af deres numre holder samme standard. Numre som the motocykelvenlige "Drop the Bomb", "Reflections of Evil", "Message of Evil", "In the Dead of Night" og "Unholy Cross" er ret fede, og har alle en energi og attitude, som kun god power metal har, mens andre numre som åbningsnummeret "Moria" (der dog også har nogle gode kvaliteter) og balladen "Brothers of War" er helt igennem uinteressante og virker mere som fyldemateriale. Resten af numrene på skiven er okay med op- og nedture.

Jeg tror, at power metal fans ville kunne få en masse ud af dette album, der trods alt jo faktisk er et ganske godt album (og musikerne er uden tvivlt fantastisk dygtige), og "Unholy Cross" vil måske også appellere til fans af andre mere klassiske stilarter i metallens univers. BloodBound er på ingen måde originale på denne skive, men det tror jeg heller ikke, de sigter efter, så det tæller ikke som en svaghed.

Jeg tænker 6,5 dødningehoveder, eftersom jeg ikke kan give halve dødningehoveder, får "Unholy Cross" syv dødningehoveder, hvilket nok også er ganske fortjent.