Avatarium - The Girl With The Raven Mask

The Girl With The Raven Mask

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Helstøbt og eksperimenterende andet udspil fra Avatarium, men den hele store ørehænger kom ikke med ombord.

Vi gik anmelderamok over doombandet Avatariums debut og har siden med længsel spejdet over sundet efter en efterfølger. Kombinationen af vintage rock, Leif Edlings touch, Marcus Jidells guitarfeel og Jennie-Ann Smiths vokal ramte et soft spot hos undertegnede.

Albummet starter med titelnummeret og førstesinglen, ”The Girl With The Raven Mask”, som er en kombination af up-tempo rock, klassisk doom og føromtalte vintage rock. Teksten er lidt til den banale side, og nummeret er desværre ikke imponerende. Forceret, fremfor fokuseret.

Prog, jazz og rock

Men herefter er albummet ren opvisning og parade og med et mere varieret musikalsk udtryk, end vi tidligere har hørt. De tunge doomriff er ikke så fremtrædende. I stedet har progressive og ligefrem jazzede sekvenser taget over, og det klæder selvsagt Jennie-Ann Smith skrøbelige vokal.

Mere fremme i lydbilledet er også den fremragende keyboardspiller Carl Westholm, som for alvor formår at binde prog, jazz og rocksekvenser sammen til en helstøbt enhed. Endelig er Marcus Jidells guitar også en konstant fornøjelse og er spillet med stor indlevelse. 

Selvom albummet er mere eksperimenterende, virker det som om, Avatarium nu har fundet sin egen lyd og sit eget udtryk. Hvor tankerne tidligere løb i retning af Uriah Heep og Deep Purple for en reference har svenskerne nu fundet deres egen letgenkendelige lyd.

Fra sideprojekt til band

Desværre mangler albummet en letfordøjelig publikumsfavorit som eksempelvis Moonhorse. Men alt i alt er det, som startede som et sideprojekt nu forvandlet til et helstøbt band.

Tracklist

  1. Girl With The Raven Mask
  2. The January Sea
  3. Pearls And Coffins
  4. Hypnotized
  5. Ghostlight
  6. Run Killer Run
  7. Iron Mule
  8. The Master Thief