AtomA - Skylight

Skylight

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Doom metal
Spilletid:47.45
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Engang imellem kan det være forfriskende, med et band som ikke er bange for at sprænge normalitetens grænser inden for sin respektive genre: Det svenske band Atoma er netop sådan et band. Atoma spænder mile vidt I deres musikalske kompositioner; deres lydspektre kan vel bedst beskrives som en post apokalyptisk syntese af post – rock – metal og Electronics.

Atoma gør kraftig brug af synthlyde, trommer og perkussion, som på en smagfuld og taktfuld måde går utroligt fint i spænd med de øvrige instrumenter. Keyboards, trommer og perkussion er da også mere fremtrædende end som guitarer, hvilket for mig at se ikke skaber nogen større problemer, da man roligt kan sige, at disse delelementer er et meget vigtigt led til Atomas fortryllende musikalske lydbillede.

Vokalen er ikke særlig fremtrædende, men er ligesom guitaren et delelement, som passer fint til helheden; Den rene sang går fint i spænd med resten af musikken og skaber en stemning af længsel og melankoli.

Som det nok ikke vil overraske, er der overordnet et narrativt tema på Atomas debut skive: hver skæring sender lytteren på en atmosfærisk rejse, hvor de musikalske melodier og perkussion bliver brugt til at skabe et dystopisk univers, hvor længsel, melankoli, magtesløshed og fremmedgørelse er en del af livets vilkår.

For de lyttere der er trætte af endimensionel musik, og søger et band som operere med flere dimensioner eller for de lyttere som bare kunne trænge til noget godt originalt vel-produceret atmosfærisk musik – så er Atoma måske svaret på jeres søgen?

Tracklist 1 – Atoma 2 – Skylight 3 - Hole in the sky 4 - Highway 5 – Bermuda rivera 6 – Resonanse 7 – Solaris 8 – Rainmen 9 – Saturn and I 10- Cloud nine