Falloch - Where Distant Spirits Remain

Where Distant Spirits Remain

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Doom metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Falloch er et to-mands band fra Skotland, Glasgow, stiftet af Andy Marshall og Scott McLean i 2010. De spiller en form for atmosfærisk metal blandet med folke musik og post-rock.

Jeg har fået æren af at anmelde deres debut-album "Where Distant Spirits Remain".

Jeg må ærligt indrømme, at allerede efter første sang var færdig, var jeg overvældet. Deres musik er en atmosfærisk rejse! Dog er der kun to af deres sange som er under 6 minutter, det var jeg lidt urolig over til at starte med, da nogle bands (især indenfor disse genre) har det med at lave langtrukne og ensformige sange, dette var på ingen måde sandheden. Der er noget spirituelt over deres musik som gør lytte oplevelsen så intens.

Én anden ting som kunne gøre mig lidt skeptisk, var brugen af meget ren vokal, dog vil jeg sige, at det passer perfekt på dette album, til tider bruges der også screams som lyder meget kaotiske, hvilket er fedt. Jeg er på ingen måde skuffet over blandingen og vil sige det er med til, at gøre dem så unikke og selvstændige som de efter min mening er.

Deres musik er meget alternativt, det er en blanding af genre som fx. black metal, skotsk-folkemusik, doom metal, atmosfærisk metal og post-rock som skaber denne mørke, men smukke stemningen igennem albummet. Selvom man nok må sige, at det er den "atmosfæriske" del som der lægges mest vægt på. I sangen "Beyond Embers And The Earth" kan man sige der er nogle brudstykker som godt kunne minde om black metal – hvilket jeg er helt og aldeles vild med. Alt på dette album er virkelig velkomponeret.

Der er simpelthen noget ømt over deres musik, noget mørkt og fortvivlende, som giver mig en følelse som næsten ikke kan beskrives - jeg tog næsten mig selv i at sidde med kuldegysninger. Jeg håber på, at se meget mere til dem og ønsker, at de kommer langt med deres musik.

Kort sagt er dette klart en udgivelse med noget af det bedste atmosfæriske musik jeg LÆNGE har hørt, derfor ryger karakteren også højt op, da der virkelig er tale om musik med passion. Vi har at gøre med et album så stærkt, at det kunne trække mig ud af alle rutiner og få mig til at glemme tid og sted!

Albummet går ikke ud til en specifik gruppe indenfor musik verdenen, alle kan være med på det her.

Klasse album!

Tracklist

  1. We Are Gathering Dust (8:49)
  2. Beyond Embers And The Earth (8:13)
  3. Horizons (3:48)
  4. Where We Believe (10:23)
  5. The Carrying Light (6:08)
  6. To Walk Amongst The Dead (10:32)
  7. Solace (3:26)

Kommentarer (2)

Mike Christiansen

Tidligere anmelder

Indlæg: 9

Var lige inde og høre deres

Var lige inde og høre deres første sing "We are Gathering Dust" og må sgu indrømme, at jeg ligesom dig er solgt. Synes virkelig, at det er utrolig stemningsfuld musik, og det er lidt anderledes end hvad man er vant til, hvilket er rigtig fedt. Så ser frem til d. 26, når skiven udkommer :)

Winterlife

Tidligere anmelder

Indlæg: 16

Jeg er rigtig glad for at

Jeg er rigtig glad for at høre du kunne relatere lidt til det her, allerede efter den første sang. Du skal klart glæde dig til det, der er lidt for alle. Nogen sange har en lidt mere metal-præget lyd (dog en meget mørk metal lyd).

Og kort sagt: Kan du lide den første sang - ja så er jeg næsten sikker på du vil kunne lide resten ;-)