AHAB - The Call Of The Wretched Sea

The Call Of The Wretched Sea

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Spilletid:67:38
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Selvom AHAB er affødt af medlemmer fra Midnattsol, er der ikke mange lystige folketoner over "The Call Of The Wretched Sea"... Tværtimod er der funeral doom metal af den mest langsommelige, dystre skuffe.

Albummet er, som coveret antyder, inspireret af Herman Melvilles roman Moby Dick, og den stemningsfulde, fortabte stemning som kommer til udtryk gennem musikken passer på en måde godt til den grumme historie.

Selvom der i reglen er meget langt mellem de doom metal bands, der præsterer at fange undertegnedes interesse, må det siges at AHAB er et af de mere vellykkede eksempler. Typisk nok for denne genre, er der ikke som så et musikalsk klimaks på noget tidspunkt, og alt bevæger sig i det samme tempo fra start til slut. Der er til gengæld lagt meget i at understøtte stemningen med melodiske guitar- og tangent passager.

Alt i alt et solidt stykke doom metal. Ingen overraskelser, men alt hænger sammen og opbygger en forberedelse til det stemningsmæssige klimaks, der afslutter skiven i form af sidste passage i nummeret "Ahab's Oath".