Adorned Brood - Kuningaz

Kuningaz

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Viking metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Adorned Brood fortsætter med kampsangene på deres ottende album.

Tyske Adorned Brood fra 1993 spiller pagan black metal med undertoner af folkemusik. Foruden tre demoer fra starthalvfemserne har de udgivet et studiealbum hvert andet år lige siden siden 1996. For at bevare denne fine statistik udgiver de nu Kuningaz, det ottende i rækken, kort efter deres release af singlen Victory or Valhalla. Dette album varierer ikke meget fra Adorned Broods tidligere albums, der er endnu engang budt på soundtracks til vikingekampe og dødsdruk i Valhal.

De stille instrumentale dele, og ikke mindst intronummeret, "Kuningaz", er lige på grænsen til at være smukt. Intronummeret er virkelig minimalistisk, hvilket virkelig klæder bands indenfor denne genre. Det er simpelt opbygget med akustisk guitar, fløjter og andre instrumenter vi kender fra folkemusik. Dog er det lidt for sjældent at disse minimalistiske, instrumentale passager forekommer, fordi der generelt virkelig er smæk på. Guitarspillet er virkelig teknisk avanceret, og trommerne veksler mellem alt fra langsomt marcherende til virkelig black-agtigt hurtigt albummet igennem. Under overfladen er Adorned Broods musik ret melodisk, og her er det især værd at nævne "A War Poem".

Til tider er der virkelig noget storslået over Kuningaz, græsende til at være episk. Forsanger Frosts growl er ganske i orden, dog ikke overvældene på nogen måde. Alt dette lyder i bund og grund nok meget godt, men desværre synes jeg at Adorned Brood falder i den evige folk/black metal fælde: vikinge-kliché. Gennembrugt, udtjent lyrik om vores alle sammens enøjede konge, krig, mjød, mere krig og kamp mod kristendommen. Det er slidt op af hundrede af andre bands indenfor denne genre, og det er sjældent at det er vellykket. "Men" er et typisk eksempel på en sang der hylder de krigere, der satte livet på spil for deres land og ære. Dog er netop denne sang utrolig episk og generelt udmærket.

Adorned Broods styrke ligger i de simple, instrumentale passager, hvor folk-elementerne benyttes mest. Her kan især nævnes introen til "Hugin" og hele det instrumentale "Munin"-nummer (jaja, kom ikke og sig at Adorned Brood ikke gør noget ud af det med asatro). Foruden det melodiske ved deres musik har de held med mange af omkvædene, der som oftest er ret fængende. Desværre er Kuningaz bare lidt for kliché, og selvom det lyder godt, er det hørt så mange gange før.

Tracklist

 1. Einkehr
 2. Kuningaz
 3. Call of the Wild
 4. Victory of Valhalla
 5. Hugin
 6. Men
 7. Kreuzelast
 8. Just a Fight
 9. Munin
 10. A War Poem
 11. We Are Legion