Across The Sun - Before The Night Takes Us

Before The Night Takes Us

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Spilletid:40.12
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Across the Sun opfattes typisk som et metalcore band, og på deres andet album "Before the Night Takes Us" er der da også ligheder at spore med mere melodiske metalcore-bands, som Killswitch Engage og Anime Fire, men egentligt synes jeg, Across the Sun ligger fjernt fra metalcore-genrens prototypiske kerne.

Jeg synes, at "Before the Night Takes Us" er et ganske udmærket album med mange interessante elementer hentet ind fra mange forskellige metal-subgenrer. Der er noget metalcore selvfølgelig; der er nogle breakdowns samt vekslende ren og growlede vokaler - den rene vokal, synes jeg, er ret flot, men growlene falder lidt til jorden, synes jeg, og man kunne sagtens have undværet growling på dette album. Der er også nogle mere thrashy elementer samt melodiske elementer, der lader til at være inspireret af klassisk metal (så som nogle blærede soloer hist og her).

Det, der kendetegner denne udgivelse er dog brugen af melodiske, symfoniske, elektroniske og progressive elementer. Noget af det er hørt før i metalcore. Avenged Sevenfold, for eksempel, har udvist progressive tendenser hist of her, og Anime Fire blander elektronisk musik ind i deres metalcore, men der er en hel horde af melodiske metalcore-bands, anført af Killswitch Engage. Men det, der er specielt ved Across the Sun er kombinationen af disse og specielt det fokus, der er på det symfoniske. I langt de fleste numre er der symfoniske elementer i instrumentationen, så som strygere og piano, samt andre symfoniske keyboard-effekter. Jeg synes, at det virker 50%, og falder helt til jorden de andre 50%; og så synes jeg, det går hen og bliver for meget med det symfoniske (på grænsen af det påtagede), og der er flere steder, hvor guitar-riffene i sig selv sagtens kunne bære musikken.

Men, hvis man er til symfonisk metal og metalcore, så bør man bestemt tjekke denne udgivelse ud; den er jo trods alt ikke dårlig.