Seven Thorns - Return To The Past

Return To The Past

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:44.17
Antal numre:9

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 2 stemmer.

Vi har selvfølgelig nogle ret dygtige og interenationalt power metal-bands herhjemme i form af f.eks. Pyramaze, Anubis Gate, Third Eye, Manticora og Royal Hunt, men disse er, på den ene eller den anden måde, meget progressivt orienterede. Og selvom jeg er stor fan af progressiv metal, så synes jeg egentligt, at det er fedt, at Danmark også har noget stilren power metal at byde på i Seven Thorns andet album "Back ti the Past".

For at være mere specifik, så er det europæisk power metal a la Helloween og Sonata Arctica, og faktisk følger Seven Thorns formlen til power metal success nærmest til punkt og prikke. Det vil sige, der er episke og melodiske omkvæd i massefold. Der er neoklassiske guitarmelodier. Der er hurtige og melodiske riff samt buldrende stortrommer. Og der er keyboards, der lige tilføjer en ekstra episk dimension. Lyt for eksempel til åbningsnummeret "Liberty", som nærmest er indbegrebet af europæisk power metal.

Seven Thorns gør det nu ret godt, synes jeg, og numre som den Helloween-inspirerede "Liberty", den neoklassiske "Through the Mirror", "Freedom Call", "Countdown" (en anden meget Helloween-inspireret sang) og "Return to the Past" er ret gode sange, der snildt kan måle sig med sange af de store internationale navne i europæisk power metal.

Der er som sagt keyboards på dette album, som der jo er på meget power metal i disse tider. Og desværre er der noget i brugen af keyboards på denne udgivelse, der får mit ostemeter til a gibbe lidt; for eksempel har jeg det ikke voldsomt godt med keyboard-effekterne i åbningen af "The End of the Road" og "Forest Majesty", og "Spread Your Wings", synes jeg, er gennemgående ret cheesy. Dog kan jeg godt lide kor-effekterne i "Fires and Storms", som minder mig lidt om det typiske episke soundtrack til den typiske episke westernfilm.

Bortset fra de, så synes jeg som sagt, at Seven Thorns gør et hæderligt stykke arbejde, som man med rette kan føle lidt færdrelandsstolthed over, fordi musikken og produktionen er så professionel, at den sagtens kan måle sig med de store internationale navne i power metallens univers.