Monster

Monster Magnet

Pumpehuset, København V

Officiel vurdering: 6/10

Godt humør

Mens solen lod de sidste stråler skinne ned i Byhaven udenfor Pumpehuset i København, gik amerikanske Monster Magnet på den store scene indenfor. Salen var omkring halvt fyldt op med mennesker da jeg ankom, efter de to opvarmningsband havde gjort deres arbejde. Monster Magnet var kommet til Danmark som et led i promoveringen af deres nyeste album Mindfucker, som udkom den 23. marts 2018. Dette kunne ses på setlisten for denne aften, hvor halvdelen af sangene var fra den nye skive.

Bandet gik på scenen med stor energi og de virkede temmelig oplagte, især forsanger Dave Wyndorf virkede til at være i et vældigt godt humør. Der blev klappet, danset og i det hele taget virkede han bare som en mand, der virkelig nød at stå på scenen denne aften.

Horribel lyd

Desværre, så var det ikke kun positive ting, jeg kan skrive om, for lyden denne aften var ganske forfærdelig. Musikken var mudret og til tider ganske utydelig, mens vokalen var rent jammer. Man kunne dårlig høre, hvad manden sang og når han forsøgte at tale med publikum mellem numrene, så havde lydmanden valgt at lægge ekko på hans stemme? ”Hvorfor det?”, kunne man spørge sig selv om, for det bevirkede, at man næste ikke kunne forstå, hvad han prøvede at sige.

Monster Magnet valgte at give en koncert på under 1½ time – godt 1 time og 20 minutter fik vi denne aften – hvilket i mine øjne er lige i underkanten af, hvad man kan spise et betalende publikum af med. Der manglede et par klassikere i deres sætliste – herunder nummeret ”Tractor”, som normalt altid er at finde til en Monster Magnet koncert. Det kunne have gjort en forskel, for selvom de nye numre virkede ganske fint live, så fylder de ”store” numre bare mere og havde gjort helhedsoplevelsen en tand bedre. Tilsætter man så den elendige lyd, så ender karakteren for denne koncert på 6 kranier.

Sætliste:

 1. Dopes to Infinity
 2. Rocket Freak
 3. Soul
 4. Mindfucker
 5. Radiation Day
 6. Look to Your Orb for the Warning
 7. Dinosaur Vacume
 8. When the Hammer Comes Down
 9. Negasonic Teenage Warhead
 10. Space Lord
 11. Ejection
 12. End of Time
 13. Powertrip

Tilføj kommentar