Raunchy

Raunchy

Min telefon ringer og jeg skynder mig at tage den. I den anden ende sidder spøgefuglen Morten Toft (trommer) fra Raunchy. Han er i godt humør og lægger ud med at tage pis på mig. Jeg frygter nu ikke længere for, at han ikke vil svare på alle mine spørgsmål.

Til at starte med, tager vi fat i deres nye album Death Pop Romance. Deres to første albums fik overordnet set gode anmeldelser, men hvordan ser det ud med det nye album? "Det er lidt, som det plejer at være. Generelt er det sgu godt. Når man får anmeldelser, så synes jeg altid, det er sådan, man er rigtigt spændt på, hvad siger de første tre-fire? Vi er blevet nr. 4 på det der ’soundcheck’ i Hammer Magazine og det er fandeme godt!" Som Morten selv siger, kan man ikke blive ved med at hoppe op som en trold af en æske med noget nyt, der bare vælter folk ned af stolen. Derfor er det da blevet lidt anderledes, men om de kan blive ved med at høste gode anmeldelser, det vil tiden vise.

Som etableret band uden pladeselskab, har man ikke mange muligheder, hvis man ønsker at blive i branchen og der ikke er nogen, der signer en på baggrund af tidligere udgivelser. Raunchy tog selv initiativ til at indspille Death Pop Romance og håbede på det bedste. "Vi finansierede det selv og det var rimelig mange penge, vi skulle af med der. Vi syntes jo, at vores to tidligere albums solgte sig selv, men der var ikke nogen, der signede os bare på dem. Så måtte vi sgu selv tage et lån og håbe på, der var nogen, som vil betale for lortet. Heldigvis fandt vi så nogen, der var dumme nok til at betale for indspilningerne." Og sådan blev samarbejdet med Lifeforce Records indledt. "Da vi havde lavet Velvet Noise fik vi gode anmeldelser i både Europa og USA og så lige pludselig; vupti! Så stod folk i kø for at have noget med os at gøre. Nuclear Blast var der selvfølgelig også og de kom så med et fedt forslag – alle de andre kunne ikke rigtigt komme med et svar. Siden vi så signede med dem, så tror, at de lidt selv havde troet, at det her ville sælge sig selv. Vi følte lidt, at vi var forsøgskaniner, fordi vi ikke blev ført frem som et band, de havde tænkt sig at satse en masse på. Det endte med, at vi blev trætte af hinanden og så blev vi enige om, at vi ikke skulle fortsætte samarbejdet." Det lader derimod til, at det kan betale sig at skrue ned for forventningerne. Indtil videre har Raunchy været ovenud tilfredse med deres nye pladeselskab, Lifeforce Records. "Det kan ikke være bedre, det passer faktisk rigtig godt til os. Det sjove er, hvis du går ind på deres hjemmeside [www.lifeforcerecords.com], de hyper os jo fandeme som om, vi er det store flagskib de har. Det er sgu meget federe at være noget særligt på et mindre selskab, som har nogle penge, end at være nummer sidst på listen på et stort selskab."

Death Pop Romance er det første album med Raunchys nye forsanger Kasper Thomsen. De kom i kontakt med ham i forbindelse med, at Lars Christensen (guitar) skulle lave noget cover artwork for Tribus. "Det var Lars, som var blevet kontaktet af Kasper for at høre, om han kunne tænke sig at lave noget artwork for Tribus. Lars havde så tjekket det ud og han vidste jo, at vi skulle have en ny forsanger. Så havde han sagt, at det var en som både kunne synge rent og skrige, og det er jo svært at finde nogen, som kan begge dele. Det er sådan enten eller. Lars ringede så til Kasper angående det cover, men så sagde han til ham, at der også lige var noget andet, de skulle snakke om. Kasper var så interesseret i at komme med ud at øve en dag og vi syntes, det lød fedt. Han havde forberedt sig og han kunne tingene. Vi havde det som om, at det var en, vi kunne få det fedt med. Kasper er sgu klart federe end vores gamle forsanger! Han var så pisse doven, han gad aldrig at øve. Han var aldrig ude i øvelokalet."

Tidligere har Raunchy været meget inspireret af Fear Factory, men de kan godt selv mærke, at der er kommet mere In Flames, Soilwork, Killswtich Engage og sådan nogle bands over musikken, ifølge Morten. "Jeg synes stadigvæk det lyder som vores eget, på en eller anden måde. Men vi tager fra andre, som de også selv gør. Det er ret svært at opfinde den dybe tallerken." Også deres måde at øve på har ændret sig med årene. "Det er ikke længere den tid, hvor vi alle sammen står i øvelokalet og skal slæbes igennem det. Det er der ikke nogen, der gider mere. Vi står bare et par stykker og jammer og så håber vi, at de andre kan lide det."

Confusion Bay var for mange mennesker en stor mundfuld, i forhold til Velvet Noise. Alle tre albums lyder da forskelligt, men "jeg synes da, vi har fortsat den der oldschool-stil med riffs og sådan. Death Pop Romance er mere oldschool end de andre var, men vi har stadig de rene omkvæd og sådan. Det tætteste du kommer på vores sound, er et nummer som Phantoms fra Death Pop Romance. Jeg synes det er blevet mere metal det nye. Det er også derfor vi har valgt den titel, for der er mere kontrast mellem den hårde vokal, som er blevet hårdere og den bløde vokal er blevet blødere. Deraf kommer så ’death’ og ’pop’. ’Romance’ kommer så af Kaspers tekster. Det passede bare perfekt sammen det hele med titel, tekster, stil og sådan noget. Kaspers lyrik er meget mere anderledes end Lars’, som var meget hverdagsagtig. Kaspers er mere fiction-agtigt. Det der ’romance’ passer meget godt ind nogle steder. Vi vidste da godt, at der var nogen, som ville brække sig over den titel fordi folk er så ærke-konservative i metalverdenen, men nu er det jo ikke noget nyt, at vi altid har været sådan lidt anderledes end det typiske metalband. Så vi tænkte, det ville vi kraftedeme skide på!" Det man umiddelbart kan blive chokeret over, er jo, at ordet ’pop’ indgår i titlen. "Det synes jeg er helt vildt fedt! Jeg skal sgu være den første til at indrømme, at efter jeg er blevet ældre, synes jeg da også, der er meget popmusik, der er fedt. Hvis du piller alt det der distortion af, så er det jo faktisk rimelig poppet. Det er sådan iørefaldende og noget, du kan synge med på. Det er jo et eller andet sted inspireret af noget pop. Hvorfor så ikke bare skrive det som det er og så må folk sgu have nogle fordomme."

Raunchy har aldrig været kendetegnet ved at tage på lange turnéer, "man er sgu for lille et band til, at man kan sige sit job og uddannelse op. Omvendt har vi også for mange ting i gang til, at vi kan passe vores arbejde og vores studier ordentligt." Det ser dog heller ikke ud til, at tingene kommer til at ændre sig radikalt inden for den nærmeste fremtid. Raunchy blev tilbudt at tage på turné med Neckbreaker’s Ball, men var nødt til at sige fra, da bandet ikke bare kunne kaste alt fra sig. Der er heller ikke udsigt til, at Raunchy kommer til Wacken Open Air igen, så havde man håbet på at se Raunchy i det tyske til sommer, kan man skyde en hvid pil efter det. Derimod er Raunchy blevet bekræftet til andre festivaler, bl.a. Spot i Århus og en masse andre er under opsejling. Har man muligheden for at opleve Raunchy live i løbet af det næste års tid, bør man tage chancen. "Det er fuldstændig vildt som folk flipper over blandt andet Phantoms, meget mere end de numre, de kender i forvejen. Inden vi startede indspilningerne var det også vores mål at lave nogle stykker, som rykkede noget mere live og det synes jeg også, vi har opnået. Jeg er sikker på, at det nye de "funger" federe!"

Noget helt andet er Raunchys navn – hvad fanden betyder det egentlig? Ja, på engelsk betyder det vulgær eller liderlig, men hvilken betydning lægger Raunchy selv i deres navn? "Det kom sig jo egentlig af, at tilbage da vi var unge knægte, gik vi sådan og brugte ordet ’snusket’ meget i en periode. Det var rimelig snusket! Men vi skulle jo også have et bandnavn og så kunne vi da også bare slå dét op. Der var forskellige oversættelser som liderlig, beskidt og snusket og så tænkte vi, at det er sgu et fedt ord! Vi gad ikke have sådan et typisk metalnavn, hvor man tydeligt kunne se, at vi havde været hjemme at rode i fremmedordbogen." Men deres navn er ikke en reference til, at Raunchy består af en flok beskidte, liderlige knægte, selvom "alle jo et eller andet sted har det i sig, ha ha. Vi tænkte bare, at det var da noget, man kunne nikke genkendende til, i modsætning til miltbrand, som Anthrax jo betyder. ’Hvad fanden har det med mig at gøre?!’"

Afslutningsvis fortæller Morten, at han håber på, at folk vil tage Raunchys plader op, når de engang er blevet til historie, kigge på dem og tænke: "Fuck, hvor spillede de noget fedt hegn!"

Tilføj kommentar