Copenhell Special: Grusom

Grusom

Vi tager nu hul på fjerde del af vores interviews af danske metalartister, som har spillet på Copenhell. De sætter ord på de tanker, som går gennem hovedet, når man står på én af landets absolut fedeste scener. Grusom sætter ord på det.

Hvem er I, hvilken genre spiller I, hvornår spillede I på Copenhell og på hvilken scene?

Vi hedder GRUSOM, og vi spiller en sydfynsk kombi af syrerock og heavy. Vi spillede på Pandæmonium-scenen i 2016.

Hvilke tanker gik der gennem hovedet på jer dagene op til festivalen?

Vi var virkelig spændte op til Copenhell. Halvdelen af bandet var på festivalen alle dagene, imens andre ventede hjemme. Så for dem derhjemme var der naturligvis en smule nervøsitet, om hvorvidt gutterne på festivalen var friske og klar til at spille lørdag kl. 14.00. Copenhell var jævnligt noget, vi talte om op til festivalen – spændingen og det, at vi naturligvis var stolte over at have fået denne mulighed.

Hvordan var det at stå på scenen?

Da tiden nærmede sig, var der naturligvis en vis mængde spænding, og smilene sad bredt. Og smilet blev i den grad ikke mindre af den fantastiske modtagelse, vi fik. Så tiden og oplevelsen af at stå på scenen var ufattelig fed – og for kort!

Hvordan oplevede I publikum og stemningen, da I stod på scenen?

Fra starten var vi alle rimelig meget oppe at køre over publikum. De sang og dansede meget mere, end vi havde turdet håbe på. Fællessang og fadøl, hvad mere kan man forvente og/eller ønske sig på en festival?

Når man står på scenen, hvad skal man så for alt i verden undgå?

Altså til at starte med skal man nok huske at trække lidt op i bukserne undervejs. Men altså vi tænkte sgu ikke meget på dos and don’ts. Vi havde den mission, at vi bare skulle ud at gøre dét, vi kan, og dét, som vi elsker. Så slå hjernen fra og hyg jer!

Hvad har været den sjoveste oplevelse for jer som band på Copenhell?

Den sjoveste oplevelse (og den mest nervepirrende) var nok, at vores kære pianist valgte at dukke op ca. 10 minutter i showtime og på intet tidspunkt havde ringet eller skrevet, at han lige blev lidt forsinket. Det skyldtes naturligvis mangel på batteri, men vi nåede da lige at blive lidt nervøse. Der måtte også et par kvajebajere til efterfølgende.

Kan Copenhell noget, som ingen anden festival kan her i Danmark?

Stemningen på Copenhell er ret unik, taget de andre store festivaler i betragtning. Dét at det er en rock-/metalfestival gør, at det er en speciel kerne af fans/festivalgængere, som deltager, og det skaber den her ret fantastiske stemning.

Hvilke tre bands må publikum ikke snyde sig selv for i år?

Man må helt klart ikke gå glip af vores gode venner fra Baest. Prophets of Rage bør man nok også stikke snuden forbi. Ligeledes SOAD – når nu de er her, og er hovednavnet, så skal man selvfølgelig se dem.

Har I nogle gode råd til de bands, der spiller på Copenhell for første gang?

Et godt råd til bands, der ikke har spillet der før? De skal bare gå op og gøre det, de er bedst til, og så nyde, at det er væsentligt højere end i øvelokalet! \m/