Velociter  - Hangar of Doom

Hangar of Doom

Udkom

Type:EP
Genre:Thrash metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hårdkogt Heavy fra Herning

Velociter er fra Herning og spiller en gedigen omgang old school metal. Hangar Of Doom er debut deres EP’en, og den indbyder til en god omgang headbanging. Der bliver trukket på den gamle 80’er scene, ingen dikkedare bare heftig heavy, ikke uvant danske Essence.

Breakdown

Hangar Of Doom åbner med den efterhånden påkrævede intro, af nogen sære lydeffekter i et minuts tid og går derefter over i titelnummeret "Hangar Of Doom". Det bygger på stærke guitarriffs med gode indspark fra begge guitarister.

Ralle Tobias Clemmensens vokal har sine stærke sider og trækker godt fra på albummets hårdste udspil. "Death Of A Pilgrim", der følger efter, åbner med en bevægende stille guitarintro og med en smuk bevægelse, bevæger den sig over i det hårdere første vers. Soloen er lækkert velspillet og godt afbræk fra resten nummeret. "A Madman’s Delirium" prøver sig med en bas og trommeintro som ikke er så vellykket. Bassen mudrer og knitre som er der er noget galt med forstærkeren og trommerne snubler lidt undervejs, det samme gør bassen i det lidt hurtigere stykke. At introen slet ikke har noget at gøre med resten af nummeret, betyder at den sagtens kunne have været fjernet. Guitarriffet, der kører gennem resten af vejen, bliver lidt for meget af det samme. Til slut før soloen snubler bassen igen ind i mellemspillet.

"A Madman’s Delirium" er klart EP’ens svageste skæring. "New Antichrist" er meget tungere i groovet og mere drævende. Begyndelsen er en langsom og tungere guitarintro, hvor de to guitarister samarbejder og opbygger stemningen, efter introen bliver der gået op i gear, men Ralles vokal træder aldrig helt i karakter. Mellemspillet og soloen er mere rodet på en god måde, da det stadig og groft og tungt. "The Consequence Of Betrayal" er EP’en længste nummer. Bassen får igen lov til at lege det melodiske instrument, dog fungerer det meget bedre en tidligere. Der bliver også bygget godt på standhaftigt riff, og vi slipper ikke for et stille breakdown, her fejler Ralles vokal i de få linjer han har. Udfadingen til slut kommer meget pludseligt, sangen er jo ikke færdig endnu, man bliver bare efterladt hængende.

Konklusion Of Doom

Hangar Of Doom er godt udspil som første debut EP, men der er en helt del rå kanter, som har brug for at blive slebet af: Steffen Hagelskjærs basspil, Ralles vokal i de stille stykker, en udbygning guitarriffs så det ikke bliver for ensformigt, og så skal de bevæge sig væk fra den opskrift, der hedder "Intro, et par vers, mellemspil, guitarsolo" som går igen på EP’en.

En generel ting over hele Hangar Of Doom er, at bassen og stortrommen er for høj, resten af musikken drukner i boomet fra dem, og det er anstrengende at høre på. Det stærkeste nummer er uden tvivl titelnummeret, hvor vokalen er i topklasse og det hele spiller fedt sammen. Guitarspillet er også stort set i top på EP’en og især soloerne er lækre.

Hell Arising + Hangar Of Doom er introen og titelnummeret på EP’en. Det er helt sikkert et lyt værd.

Tracklist

  1. Hell Arising
  2. Hangar Of Doom
  3. Death Of A Pilgrim
  4. A Madman’s Delirium
  5. New Antichrist
  6. The Consequence Of Betrayal

Tilføj kommentar