Six String Slaughter - Born Unspoiled

Born Unspoiled

Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Koncentreret og fuldfed thrashet dødsmetal

Six String Slaughter er ude med en debut, som man kun kan omfavne og bliver inderligt glad for. Her er kræs for enhver utilpasset sjæl med hang til brutal thrash og tungt dødsmetal. Det er ikke nyskabende, og der er skønhedsfejl. Men essensen er så koncentreret og fuldfed, at der skal en dejskaber til for at flytte rundt på dette tonstunge udspil.

Rutinerede kræfter

Bandet består af nogle rutinerede kræfter som Nicholas Maschøln og Søren Jensen som igennem en årrække var med i Corpus Mortale. Herudover er Daniel Wilkens placeret i forgrunden med dyb growl, men dog ikke mere udtalt end at man stadig kan fornemme, at der gemmer sig en tekst ind bagved.

Vi har tidligere anmeldte bandets to EP'er til topkarakter tilbage i '09 og '10. Dengang smagte det lidt af Bolt Thrower og Chuck Schuldiner-agtigt dødsmetal, men også tilsat tunge og groovy Pantera riff. Det er derfor med spænding at en thrash-aficionado som undertegnede smider Born Unspoiled på.

Solidt fra start til slut

Første nummer, "Born Unspoiled" slår takten an, og er en perfekt albumåbner. Lige på og hårdt, velvoksent, kompakt og tungt som din svigermor. Allerede efter første nummer er det klart, at dette bliver solidt fra start til slut.

Næste nummer hiver fat i et tema som er behandlet flere gange før, “Holy Lies" og rammen er intensivt deathmetal. Tredje nummer er en smule mere melodisk, og et fint pusterum før albummets absolut tungeste nummer “Everywhere“. Dette nummer slæber sig af sted i et tungt og catchy groove. Six String Slaughter har nu bevidst, at de mestre alle facetter inden for den ekstreme thrash metal. Produktionen er velafbalanceret, og der fifles med nogle små stereo finesser undervejs. Den slags små detaljer som kendetegner overskud.

Men der er mangler, som kan (og skal) forbedres. Soloerne er placeret lidt for langt tilbage i produktionen og har karakter af pligt men generelt er der bare meget lidt guitarsolo på det album. De fleste metaludgivelser har et sløjt kor, og Six String Slaughter nøjes da også med noget halvtamt brøleri. Endelig er en spilletid på 35 minutter (inkl. et covernummer) også lige i underkanten. Men OK.... En god taler tager sit publikum med storm og efterlader det samme publikum sultent efter mere. Forhåbentlig skal vi ikke vente 4 år på en efterfølger.

"Born Unspoiled" er frygtindgydende godt

Six String Slaughter har udgivet et frygtindgydende godt debutalbum. Tonstunge riffs i hobetal, mesterlig vokal og udelukkende gode og varierede numre lover godt for fremtiden. Dødsmetal genren bliver ikke revolutioneret med dette udspil, men mindre kan også gøre det.