Orange Goblin - A Eulogy For the Damned

A Eulogy For the Damned

· Udkom

Type:Album
Genrer:Hard rock, Stoner Rock
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det britiske stener-band Orange Goblin har været i gang siden midt halvfemserne og har været et af de større navne på den britiske såkaldte stoner-doom scene.

Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg ikke, at der hverken er meget stener eller doom over "A Eulogy for the Damned" - der er simpelt hen for meget gang i numrene til, at man kan sidde og stene til dem, og der er alt for meget groove til, at musikken kan danne en dommedagsstemning.

Når det så er sagt, så betyder det ikke, at "A Eulogy for the Damned" er dårlig, for det er den ikke. Orange Goblin er nemlig ekstremt gode til at lave groovy riffs, hvoraf nogle endog kommer op og kan tåle sammenligning med nogle af Led Zeppelins og Black Sabbaths mere groovy riffs. Selvom jeg ikke synes, det er et specielt stenet album, så er det tydeligt at høre, at Orange Goblin finder inspiration i 70ernes betonrock, hvilket ikke blot reflekteres i de groovy riffs, men også i mange af numrenes drive, de bluesy leadguitarer og den generelt rockede stemning, der gennemsyrer hele pladen. Og selvom, jeg ikke synes, der er specielt meget doom over pladen, så er der da masser af mørk stemning samt nogle tunge passager, men kun få af dem kommer ned i rigtigt doom-tempo.

Under alle omstændigheder - om man synes, det er stoner-doom eller ej - så er "A Eulogy for the Damned" et fedt groovy 70er rock inspireret album (dog med en meget moderne lyd), som burde appellere til fans af sludge metal og betonrock samt klassisk heavy metal.