Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

A Dramatic Turn of Events

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 1/10

Brugervurdering: 5,7/10 baseret på 3 stemmer.

Der har været turbulent for Dream Theater, de sidste par år. Deres trommeslager Mike Portnoy forlod bandet, til fordel for Avenged Sevenfold. Han ville dog gerne tilbage igen, men det ville Dream Theaters advokat ikke være med til. For mit vedkommende har Dream Theater siden "Octovarium" dalet længere ned af den samme kedelige rotation af samme riffs, soloer og i det hele taget uinspirerende musik. For mig var grænsen ved Systematic Chaos, hvor jeg virkelig mistede interessen. Så albummet før dette aner jeg intet om. Men deres nye udspil "A dramatic turn of events" er for mig helt hen i vejret. Jeg er ikke engang positiv over noget på denne plade. Jeg vil strække den så langt at og sige at Portnoy virkelig har vundet, for hvem i hulen ville gide stå model til dette? Jeg vil fra nu af kalde bandet for Disney Theater, for det er da virkelig en tegning i vuggestuen der er blevet smidt på gaden. John Petrucci spiller jo eminent guitar, og hatten af for det, men det nytter bare ikke noget når musikken er elendig. Der er ingen nerve, ingen åbenbaring, intet nyt, kun de hurtige soloer, som man har hørt på de ni andre plader.

James LaBrie, John Myung og John Petrucci og deres nye trommeslager Mike Mangini, har da for alvor skudt skuden i sænk. "A dramatic turn of events" er en fin titel og det giver virkelig mening da bandet er blevet radikalt ringer og "øv øv" for det, men sådan går det jo åbenbart. Men kæden springer for alvor til sidst, hvor Labrie bryder ud i skønheds sang som George Michael og ikke engang særlig godt. Det er et rædselsfuldt nummer. "Far From heaven" hedder det, hvis nogen skulle være interesseret? "Breaking all Illusions" er næste klat på stammen og igen "nej nej nej".

Alt i alt er det virkelig en forfærdelig omgang musik kongerne har lavet! Håber da det går op for dem at de laver noget juks. Nogen gange blænder genialiteten for kunsten, og det kan man da roligt sige at det er sket her, for de spiller virkelig godt, men der er ikke et eneste godt nummer, herpå! Men held og lykke til Portnoy, lad os håbe at en Dream Theater gut kan lave noget ordenligt.

Kommentarer (6)

Martin Christian Munding Stilund

Tidligere anmelder

Indlæg: 54

Den ligger jo her, det virker

Den ligger jo her, det virker til at datoen er forkert!!!

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Jeg synes nu, det er et okay

Jeg synes nu, det er et okay album, men jeg tænker på, om du har hørt Portnoys nye band Adrenaline Mob, som ligger så langt væk fra Dream Theater, som man overhovedet kan.

SRFM

SRFM

Tidligere anmelder

Indlæg: 58

Smag og behag er forskellig,

Smag og behag er forskellig, men jeg er ret forbløffet over at du mener numrene er så dårlige, at det helt overskygger hvor sindssygt godt bandet spiller på denne skive. (Lyt til "Lost Not Forgotten" - mener du virkelig det de laver her, er til en karakter under middel?) Samtidig forstår jeg godt hvad du mener, når du siger at musikken har mistet nerve. Bandet har på A.D.T.O.E. forsøgt at genskabe lidt af den melodiske, knap så heavy, men stadig komplekse stil de havde i de helt gamle dage, især på "Images & Words". Visse kritikere har været inde på at flere af numrene på det nye album strukturelt også minder en hel del om netop "Images & Words". (Prøv f.eks. at sammenligne "Breaking All Illusions" med "Learning to Live"). Hvis man som fan først er steget på fra nogle af de nyere skiver (efter "Scenes from a Memory"), hvor der har været rigtig mange old school-thrash-referencer, vil man måske synes at det nye materiale lyder lidt tamt. Balladerne er jeg ligesom dig heller ikke særlig vild med, men de er dog hørt mere klistrede (især på "Falling into Infinity"). Samlet synes jeg at Dream Theater har lavet et virkelig helstøbt album hvor jeg aldrig for alvor får lyst til at zappe, og jeg kan modsat dig virkelig godt lide melodierne på denne skive. Det er ikke revolutionerende, men mindre kan også gøre det, synes jeg.

SRFM gav Dream Theater - A Dramatic Turn of Events 9/10.

Martin Christian Munding Stilund

Tidligere anmelder

Indlæg: 54

Jeg har hørt det før, og det

Jeg har hørt det før, og det keder mig! Og som jeg skriver, syntes jeg det er ligegyldigt lir end det kommer af sig selv! Det er syntes jeg er meget kritisk og derfor får den 10 %, men fint i er uenige! Det er cool at vi kan få diskuteret vores synspunkter.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

hmmmm... godt nok delte

hmmmm... godt nok delte meninger om denne skive hva... Minder lidt om da Opeth smed deres Heritage på gaden...

Martin Christian Munding Stilund

Tidligere anmelder

Indlæg: 54

Nej det syntes jeg slet ikke!

Nej det syntes jeg slet ikke!!! Den minder om alt det andet de har lavet! Intet nyt, samme soloer, samme sange. Det band har jo lavet den samme plade de sidste 4 gange...

Tilføj kommentar