Brutus - Behind the Mountains

Behind the Mountains

· Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

70'erne vækket til live i ny form!

Brutus er et band bestående af medlemmer fra både Norge og Sverige, men bosat i Norge. Efter uendelige diskussioner om at musikken bare lød meget bedre før, besluttede sig for i 2008 at starte et 70'er inspireret heavy rock band. Efter et fuldlængde i 2010 og en split i 2011, er de nu klar med Behind the Mountains.

Som albummet går igang er det tydeligt at høre 70'ernes inspiration. Især bands som Cream, Black Sabbath og Blue Cheer kommer til kende. Og med fede guitarriffs med en genkendelig vintage fuzz-lyd, smadrede trommer, en rytmisk bas og en forsanger, der virkelig har styr på sin vokal, sejrer bandet i stor stil.

På Brutus første fuldlængde fra 2010, lød det ikke kun til at være inspireret af 70'erne, men rent faktisk være fra den tid. Med Behind the Mountains er det lidt mere tydeligt, at albummet er fra vor tid, men i stor stil har 70'er-inspiration, og det fungerer sindssygt godt. God lyd, gode sange, lige som det skal spilles - Tony Iommi må være stolt!

Om du ikke er vant til den gamle doom og heavy rock lyd, eller om du er stor fan af lyden, vil jeg foreslå dig at tjekke Behind the Mountains ud! Albummet kan nemlig både fungere som en øjenåbner for genren, eller bare en ganske god plade med smæk på!