BloodBound - Tales from the North

Tales from the North

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 3/10 baseret på 1 stemme.

Nordens fortællinger

Den Yngre Edda, der blev forfattet af islændingen Snorre Sturlason i middelalderen, har inspireret mange, og selv om den og andre nordiske legender, myter og fortællinger om sagnskikkelser fra før kristen tid efterhånden er omkring 1200 år gamle, beskæftiger de stadig gamle som unge. Også det svenske band Bloodbound tager inspiration fra vikingetidens sagn på deres tiende album, Tales from the North. Så vi møder ikke flere drager, skumle troldmænd og glemte ruiner i mystiske lunde som på deres plade fra 2019, Rise of the Dragon Empire, der kun fik tre af ti kranier.

Helte, guder og jætter

Dette udspil er præget af medrivende og lettilgængelige melodier, der går rent ind hos lytteren. Pladens anden sang, “Drink with the Gods”, giver rigtig lyst til at sætte sig i langskibet med gutterne, gribe åren og sk(r)åle med af lungernes fulde kraft. Sangen bæres af et fyldigt mandskor og marchtrommer, der i kombination med Patrik J. Sellebys stemme lyder sådan, som et WindRose-cover lavet af Hammerfall ville lyde – så det skal man ikke kimse ad. Det er dog ikke kun fans af disse to bands, hvis smag tilgodeses, for “Between the Enemy Lines” kunne med sin kombination af guitar og keyboard sagtens være et Sabaton-nummer. ”Stake My Claims” er dog helt klart blandt mine favoritter på denne plade, da dens melodi brænder sig ind i hjernen og giver billeder i hovedet af Jack Sparrow, der løber hen ad anløbsbroen med sit “jar of dirt” i den ene hånd og kårde i den anden. Desværre er enkelte af sangene meget prototypisk og småkedelig powermetal, hvilket “The Raven’s Cry” med sin identitetsløse melodi, “Land of Heroes” og “Sail Among the Dead” vidner om. Et problem, der blev påtalt i 2019-anmeldelsen, var den overdrevne brug af keyboard; på trods af at keyboardet stadig er en væsentlig del af lydbilledet, så holder det sig nu inden for rimelighedens grænser og bidrager positivt til hver enkelt sang. Også Sellebys tidligere udskældte svenske accent er kun minimalt at høre og påvirker ikke lytteoplevelsen. Trods forbedringerne er der stadig et gennemgående problem: de ikke helt så vellykkede og meget forudsigelige sangtekster, som man blandt andet hører i “Sword and Axe”: “Armoured and shield on our backs / On and on / We're the wild and the free / Come meet my friends sword and axe”. Det kan man dog i videst muligt omfang se bort fra, da musikken i sig selv fungerer godt.  

Power lige til højrebenet

Tales from the North består altså af en masse lige-til-power, der med sikkerhed vil tilfredsstille enhver fan af genren, da der på trods af de lidt haltende tekster hverken er mangel på fortræffelige highpitch-skrig, buldrende dobbeltbastrommer eller melodiske guitarharmonier: syv med pil opad herfra. Hvis du allerede har købt din billet til Epic Fest 2024, kan du glæde dig til at se disse powermetallegender in action i januar 2024, og ellers må du se at få erhvervet dig en billet, inden de er udsolgt! 

Tracklist

  1. Tales from the North
  2. Drink with the Gods
  3. Odin's Prayer
  4. The Raven's Cry
  5. Mimir's Crystal Eye
  6. Between the Enemy Lines
  7. Land of Heroes
  8. Sail Among the Dead
  9. Stake My Claims
  10. Sword and Axe
  11. 1066