Metallica-sange, vi ikke orker at høre i Boxen

Papa Het, Royal Arena, 2017 Foto: Claus Ljørring

I går bragte Heavymetal.dk en top-10-liste med glemte sange fra Metallicas diskografi. Her følger nu en liste over sange, vi ikke orker mere

I går bragte Heavymetal.dk en top-10-liste med glemte sange fra Metallicas diskografi, vi meget gerne vil høre live i Boxen i morgen. Hvis du ikke nåede at læse den, kan du finde den her. Skal der findes plads til bare nogle af dem, må der jo altså også smides noget ud den anden vej. Det er normalt, at Lars Ulrich står for at udvælge sætlisten, men hvis han har svært ved at droppe nogle af de gamle travere, så iler vi på Heavymetal.dk naturligvis gerne til hjælp. Her følger derfor en liste over sange, vi ikke orker mere, men lad os bare være ærlige: Den er ret kort.

1) “Confusion”, “Dream No More” – Hardwired…. To Self Destruct

Hardwired… To Self Destruct er fyldt med killer sange, og i Royal Arena sidste år virkede det bestemt, som om publikum tog rigtigt godt imod de fleste af dem. Men seks, op til syv, numre fra ”den nye” er altså lige i overkanten – fire-fem stykker burde være rigeligt. ”Hardwired”, ”Moth Into Flame”, ”Atlas, Rise!” og ”Spit Out The Bone” er vel selvskrevne, men så maks. én mere. Det er ikke så svært, Lars.

2) Alle covernumre undtagen ”So What”

“Last Caress”, “Whiskey In The Jar”, “Breadfan” osv. Metallica har så mange fede sange, de stort set aldrig spiller live; hvorfor så spilde vores tid med halvkedelige covernumre? Eneste undtagelser er ”So What”, der jo var med på vores top-10-liste, og så selvfølgelig ”Mercyful Fate” fra Garage Inc., der er et forrygende medley af klassiske Mercyful Fate-riffs. Resten bør blive i øveren.

3) ”Nothing Else Matters” og (næsten) alt fra the black album

Det er ikke, fordi vi her på redaktionen synger med på ”Metallica solgte ud med the black album”-koret – langt fra faktisk – men der er altså en seriøs omgang ”been there, done that” over de fleste hits fra Metallica. ”Enter Sandman” skal selvfølgelig med, men ”Sad But True”, ”Wherever I May Roam” og resten kan vi godt undvære. Og så må de 20-30 % af Boxens tilskuere, der kun kommer for at høre ”Nothing Else Matters” nappe den i bilen på vej hjem.

4) “Now That We’re Dead” Safri Duo-trommehalløj

Stor ros til Metallica for igennem stort set hele deres karriere aldrig at sidde stille og for konstant at prøve noget nyt. Men trommeintermezzoet i ”Now That We’re Dead” holder altså bare ikke. På scenen virker det, som om det kun er altid energiske Lars Ulrich, der føler for det og at det for resten af bandet, bare er noget der skal overstås. Det er på tide, Papa Het sætter foden ned og stopper det pjat!

Er der andre sange, du bare er blevet for træt af at høre igen og igen? Giv os endelig besked i kommentarfeltet nedenfor eller på Facebook.