Whitechapel

Whitechapel

Whitechapel udgav for nylig deres fjerde studiealbum, Whitechapel, og i den anledning har Heavemetal.dk fået sig en snak med bandets guitarist, Zach Householder

WHITECHAPEL

Interview med Zach

Vil du starte med at introducere dig selv?

Zach: Jeg hedder Zach Householder, og jeg spiller guitar i Whitechapel

Hvordan er jeres nye album anderledes end jeres ældre?

Zach: Jeg vil sige, at dette album træder uden for de begrænsninger, som alle "Deathcore" bands ligger under, og som er begrænsninger jeg ikke kan lide. Vi vil bare spille metal og det er det.. Vi er ligeglade med hvilken genre vi er sømmet fast til, så vi ville med det nye album bare lave det som vi kan lide det, og som vi ville nyde selv. Det er lidt mere modent.

Hvor fandt i jeres inspiration? Hvorfor der?

Zach: Det er svært at sige hvor vores inspiration kommer fra. Jeg vil sige at den kommer fra den følelse du altid har fået, når du har lyttet til musik som dreng og ville lave mesterværker ligesom dine favoritbands. Jeg elsker den følelse du får, når du skriver musik, og det hele sættes sammen og giver dig kuldegysninger… Det er mere end nok inspiration for mig.

Hvad var jeres tanker bag dette album?

Zach: Som jeg sagde før, ville vi bare lave noget en smule anderledes, mens vi beholdte Whitechapels karakteristiske lyd. Vi ville ikke have et tema på dette album, så hver sang kunne forme sig selv, og så Phil kunne skrive de sangtekster han følte for. Alt i alt ville vi tænke ud af boksen og lave et album.

Hvilken sang på jeres nye album er din favorit og hvorfor? Af alle jeres sange, hvilken er så din favorit?

Zach: Jeg kan rigtig godt lide (Cult)uralist fra det nye album. Den er bare så aggressiv, tung, livlig og den rører et punkt lyrisk som jeg er enig i, hvis du ved hvad sangen handler om. Af alle vores sange er det svært at vælge en favorit. Jeg tror at en af mine favoritter må være End Of Flesh, fordi jeg elsker at spille den live, mest fordi det bare er en sjov sang, og så er den nem at fordøje.

Hvad synes du om jeres nye album? Hvorfor?

Zach: Jeg synes at det er det bedste vi har udgiver indtil videre, og det er et af mine favoritter, kun fordi at vi har skrevet hvad vi har haft lyst til. Vi bekymrede os ikke over hvad andre folk ville synes, og prøvede egentlig bare at gøre det sjovt og interessant for alle.

Har der været nogle problemer med at lave det nye album? Hvis ja, hvordan opstod de?

Zach: Ærlig talt, nej… Optagelsen, og den for-produktion vi laver før hvert album, forløb gnidningsfrit. Jeg tror at vi bliver en smule bedre for hver gang, fordi vi ved hvad vi kan forvente, og prøver at gøre det så afslappet som muligt.

Jeg synes at jeres album lyder som melodisk dødsmetal med en masse deathcore elementer. Hvad er din mening om dette, og hvad synes du det lyder som?

Zach: Jeg synes ærlig talt at du har ret. Jeg vil bare sige at, hvis det lyder som noget, så er det melodisk dødsmetal med breakdowns, men "Deathcore" kan også bruges. Som jeg sagde før, ville jeg eksperimentere lidt, men jeg beholdte Whitechapels karakteristiske lyd.

Fortæl mig om albummets titel. Hvad fik jer til at kalde det "Whitechapel"?

Zach: Vi ville ikke forære noget ved at give det en titel. På den måde kan lyttere bruge deres fantasi ved hver sang, og lave deres egne forbindelser til musikken uden allerede at have noget i hovedet ved at læse albummets titel.

Hvordan har responsen på det nye album været, fra anmeldere og fans?

Zach: Det er gået begge veje. Dem som vil have ren deathcore hader det sikkert. Dem som er vokset med os fra begyndelsen og med hvert album elsker det. Selv folk der oprindeligt ikke kunne lide os, siger at de kan lide det nye album. Så det er gået frem og tilbage.

Hvordan vil du beskrive jeres optræden til koncerter og det gennemsnitlige publikum? Hvordan har det ændret sig gennem årene?

Zach: Vi har altid været hårdtslående og meget energiske live. Det eneste der egentlig har ændret sig er, at der er kommer en bedre produktion ved koncerterne, uden at vi går fallit. Det er rigtig hårdt at få dine live shows til at se bedre ud, uden at bruge lidt penge selv. Så jeg vil sige at vi er blevet bedre til at spille live, og generelt bedre til ting ved shows, for alle lærer af deres fejl. Men det er stadig lige så energisk og sjovt at spille live.

Kan du fortælle os om nogle af jeres fremtidige planer?

Zach: Indtil videre har vi planlagt en tour i USA med Hatebreed, og efter det vil vi være i Europa med The Devil Wears Prada. Efter det tager vi noget tiltrængt ferie, haha.

Er der andet du vil fortælle heavymetal.dks læsere?

Zach: Tak for støtten og jeg håber i kan lide det nye album!!

Tak for et godt interview.