Marduk

Marduk

Efter at bandets seneste udspil "World Funeral" havde kørt i døgndrift i flere dage hos mig, var det på tide at få en snak med Marduks talerør Morgan. Og hvis du synes at bandet spiller hurtigt - ja, så skulle du høre ham snakke!

heavymetal.dk (HM):I mine øjne er "World Funeral" Jeres bedste plade nogensinde!

Morgan (M):
Mange tak, ja det synes jeg også selv. Men det siger alle bands jo altid, men vi har virkelig lagt meget arbejde i pladen.

HM:Jeg synes at I har opnået at tage alle jeres bedste elementer sammen og formået at få det bedste frem i jeres sange.

M:
Vi har været 100% fokuseret på at få det bedste frem i både sangene og produktionen. Og især at få sangene til at være ensartede og diverse.

HM:Ja, især produktionen er virkelig blevet yderst god denne gang.

M:
Ja, i forhold til vores "La Grande Danse Macabre" plade som kun tog ni dage, har vi denne gang tilbragt en hel måned i studiet. Vi tog to uger for at få lagt vores basic tracks ned, og halvanden dag bare for at få den trommelyd vi ville have. Men vi ville stadig have at lyden var rå og upoleret.

HM:Og lyden virker endda meget heavy, selv ved lav volume.

M:
Hehe, ja, det har nok at gøre med at jeg denne gang har brugt mere 7-strenget guitar end normalt. Det har givet guitarlyden en del mere bid, og på det hele er der på hver sang to 7-strengede og to 6-strengede.

HM:Kan det være at pladen er så god fordi I er blevet bedre til at skrive sange?

M:
Det kan godt være, men jeg tænker ikke i de baner, det hele kommer bare helt naturligt til mig. Vi sidder os heller ikke ned når vi har lavet en ny plade og tænker at nu bliver den næste plade nød til at være anderledes. Jeg får konstant nye ideer og dem går vi altid i gang med når vi kommer hjem fra en turne. Vi er altid meget motiveret og kan lide at arbejde hårdt, så vi har aldrig set os tilbage.

HM:Ja, især når man ser på alle de liveshows som I laver. Jeg tror ikke jeg har set noget andet Black Metal band turnere så meget som i gør.

M:
Det er fordi vi kan lide at spille live. Og jeg mener at vores musik er skabt til at skulle spilles for et publikum. Selvom der kan være ting som dårlig lyd osv. er det stadig det vi er her for. Det er på scenen at vi kan få hele vildskaben sluppet løs.

HM:Ja, for hvis man hører Jeres liveplader, kan der ikke være nogen tvivl om at I er et af de bedste live bands i jeres genre.

M:
Ja, det kommer sig af at vi øver hele tiden, det er ikke som en masse andre bands som kun øver når de skal i studiet. Jeg foretrækker faktisk at øve frem for at være i studiet. Deraf kan vi også hele tiden arbejde med nye ideer. Vi er som sagt meget motiverede og jeg putter al min tid i bandet, det er ikke bare en hobby for os - vi lever 100% for bandet.

HM:Så man kan godt sige at I mere et rigtigt band end de fleste andre Black Metal bands.

M:
Ja, især efter at vi har fået en ny trommeslager, vores gamle trommeslager havde de sidste to år ikke så meget energi og tid at putte i bandet. Det gør det lidt svært når tre er fuldstændig dedikerede og den sidste ikke er det.

HM:Jeg var ret så chokeret da jeg hørte at i havde smidt Fredrik ud af bandet, og jeg var lidt i tvivl om I kunne finde en der kunne spille ligeså sindssygt hurtigt som ham.

M:
Ja, det var der en del der var, men jeg så det ikke som noget problem da jeg havde set vores nye trommeslager spille men hans gamle band og jeg vidste straks at det var vores nye mand. Vi spurgte ham også lige bagefter om han havde lyst til at joine os og han var fyr og flamme med det samme. Så sagde jeg at han skulle øve på 4-5 numre og spille med os weekenden efter og det hele endte så med at vi gik ud og fejrede det over en flok øl. Han er kun 22 år gammel, så han er virkelig sulten efter at spille.

HM:Jeg var også ret overrasket over at I ikke havde nogen sange relateret til anden verdenskrig denne gang.

M:
Ja, det er der mange der spørger om. De spørger altid hvorfor jeg er så fascineret at den krig, men jeg er interesseret i mange ting fra europæisk historie. Men i anden verdenskrig er det hovedsageligt krigsmaskineriet jeg interesserer mig for. Mit yndlingsemne er skandinavisk historie, især den dansk/svenske konflikt som varede siden det tolvte århundrede til et par hundrede år siden.

HM:Hvordan ser Jeres turne planer ud for tiden?

M:
Vi starter på vores Europa turne den fjerde april, og den strækker sig over 35 koncerter. Vi håber også at kunne komme til at turnere i Japan, Sydamerika og USA igen, selvom vi havde problemer med vores visa, sidst vi skulle på USA turne.

HM:Spiller I nogle steder I ikke har været før?

M:
Ja, vi har aldrig spillet i Australien før og Sydamerika er også noget nyt for os. Der er endda planer om at vi flyver ned til Israel og spiller et show, det kunne være lidt bizart, hehe!

HM:Vil I være at finde på nogle af festivalerne denne sommer?

M:
Den eneste vi er booket til lige nu er Party San festivalen i Tyskland, men der foreligger tilbud fra en del flere, men det er ikke noget vi har besluttet endnu. Vi regner med at spille fire stykker. Men jeg ville elske at spille nogle flere shows her i Skandinavien, det er ret tragisk at de fleste bands kommer herfra men der er ingen steder vi kan spille.

HM:I har igen indspillet i Abyss studiet med Peter Tägtgren, men han har siden lukket studiet, så er det sidste gang I indspiller der?

M:
Nej, han har sagt til mig at han kun vil producere de bands han selv kan lide. Så det bliver os og Immortal og hans egne projekter. Vi har kendt ham så lang tid og han har også været med os på turne som session guitarist, så han er en salgs femte medlem af bandet og en slags mentor for os.

HM:I har også en DVD på vej, har jeg hørt.

M:
Vi optager to promo videoer her i februar for titel nummeret og "Hearse", men vi er ikke begyndt at lave noget specielt for dem endnu. Desuden optager vi også to shows på den kommende turne. Vi har også tænkt på at lave en slags tour dokumentar. Men den vil ikke være ude før efter sommeren sådan ca. i oktober regner jeg med.

HM:Er der nogle nye ideer I går og pusler med?

M:
Jeg har planer om flere plader! Jeg har to plader hvor den ene vil være meget militærisk og en der er meget syg og anderledes. En af sangene jeg går og arbejder på vil være en meget lang sang på ca. 12 minutter med en masse varierende temaer, og vil være baseret på Lars Von Triers "Riget", som er en af de film der virkelig har gjort et stort indtryk på mig. Og jeg er sikker på at manden er ravende sindssyg, men meget intelligent dog. Det er en af de bedste gyser film nogensinde.

HM:Ja, så er vi jo sikret en del plader fra Jer endnu. En sjov lille ting til sidst: jeg har læst at I spiser hele fem måltider om dagen.

M:
Ja, vi elsker mad, men på turne kan man kun spise en gang om dagen, hehe.

HM:Ja, I er også nogle ret så store fyre.

M:
Heheh, ja, vi var på turne med nogle amerikanske bands som spurgte hvad i helvede vi spiste siden vi var så store. Jeg sagde bare til dem at sådan ser man ud i Skandinavien.

HM:Hehe, det kan man jo kun være glad for. Tusind tak for snakken og held og lykke med den nye skive!

M:
Tak i lige måde, Take Care!

Kommentarer (3)

MGS

MGS

Indlæg: 180

Fedt interview og syret at de

Fedt interview og syret at de er ædedolke!

tgp88

Fnis!

Fnis!

HM:
En sjov lille ting til sidst: jeg har læst at I spiser hele fem måltider om dagen.

M:
Ja, vi elsker mad, men på turne kan man kun spise en gang om dagen, hehe.

HM:
Ja, I er også nogle ret så store fyre.

M:
Heheh, ja, vi var på turne med nogle amerikanske bands som spurgte hvad i helvede vi spiste siden vi var så store. Jeg sagde bare til dem at sådan ser man ud i Skandinavien.

HM:
Hehe, det kan man jo kun være glad for.

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

Ja ifølge legenden skulle

Ja ifølge legenden skulle Mcdonalds have spenderet hele bandet gratis is fordi de åd så meget hos dem.

Tilføj kommentar