Interview med Michal fra Viborg Metal Festival

Viborg Metal Festival Viborg Metal Festival, logo

Weekenden står i metalmusikkens tegn i Viborg, når byen byder på en weekend fyldt med skøn musik i form af Viborg Metal Festival. Jeg fangede Michal (manager, Viborg Metal Festival) til en snak om, hvad fremtidsplanerne for festivalen er, samt hvilke ønsker de har fremover

Hvilke tanker har du/I gjort jer ift., hvad planen var med festivalen helt fra starten, og ift. hvordan den har udviklet sig? 

Planen fra starten var at lave en festival, hvor spændende danske navne – også de mindre – får mulighed for at spille for et større publikum. Større danske og internationale navne skal selvfølgelig lokke publikum til. Vi har fra starten forsøgt at gøre billetprisen så billig som muligt, så alle kan være med. Et andet vigtigt aspekt er at lave en festival, hvor der er styr på det. Gæsterne skal have en hyggelig oplevelse, men også de artister, der besøger os, skal have en rigtig god oplevelse. Det fokuserer vi meget på. Planen har ikke ændret sig – vi har bare fået lidt større tilslutning og dermed budget. Derfor er hovednavnene blevet lidt større.

Hvordan vælger I, hvilke bands der spiller; har I en bunke, og så vælger I ud derfra, eller hvordan?                                                                                        

Vi går faktisk og snakker om, hvilke bands der vil være spændende at have med konstant. Vi går selvfølgelig efter nogle bestemte hovednavne, men med et ret begrænset budget skal det hele gå op i en højere enhed, før det kan lade sig gøre. De mindre danske navne vælger vi ud fra, at de lokale (fra regionen) bliver prioriteret højt. I år har vi f.eks. Aalborg, Århus og Randers repræsenteret. Det vigtigste er dog, at de har gjort sig positivt bemærket, dog uden at de spiller DK tyndt. Det gælder faktisk hele vejen rundt. Nogle bands er svære at komme udenom, men vi forsøger så vidt muligt at booke navne, som ikke spiller så tit i nærheden. Det er jo et puslespil. Der skal være lidt for enhver smag, så der går meget tid og mange tanker til det.

Er der et band, som I virkelig gerne så spille på festivalen – et slags ønskeband – men som samtidigt er muligt engang i fremtiden?                                        

Vi har arbejdet på Vader i et par år, og det lykkedes at få dem i 2016. Det var stort for os. Vi er nået dertil, hvor vi får tilbudt ret store navne, som kunne være meget spændende at præsentere. Indtil videre sætter vores ret begrænsede budget et naturligt loft over, hvem vi kan booke. Men vi har drømme, og vi kunne nævne mange navne.

Er der planer om at udvide festivalen, eksempelvis med et ekstra arrangement senere på året, eller hvad er fremtidsplanerne?                                                  

- Ja, vi vil meget gerne udvide. Vi kunne godt tænke os, at festivalen på sigt blev større. Vi vil faktisk have en lille undersøgelse til årets festival for at undersøge, hvor vores gæster kommer fra, hvor gamle de er osv. Det vil give os en idé om, hvem vi kan henvende os til for at lokke flere til. Musikforeningen OLM Viborg, som står bag VMF, laver allerede f.eks. Julepunk, som er et punkrock-/metal-arrangement 2. juledag. Der er samtidig planer om at lave endnu mere. OLM består af mange passionerede folk, derfor er det oplagt, at vi bliver en del af kulturlivet i regionen.

Kunne det tænkes, at I ville samarbejde med nogle af de andre tiltag, der er omkring de små festivaler rundt omkring i landet, for at få flere muligheder?      

- Vi samarbejder meget gerne. Allerede nu har vi en fin dialog med Aalborg Rock & Metal, Dark Mental Festival og Mono. Men alle er velkomne til at tage fat i os med idéer og initiativer til samarbejde. Det kunne også være spændende at få mulighed for at netværke lidt med de større festivaler.