Interview med Daniel "Død" - Blood Red Throne

Blood Red Throne

Vi fik en lille snak med Daniel "Død" Olaisen fra Blood Red Throne, under Viborg Metal Festival

Hvordan kan det være, I netop har valgt dødsmetal, når mange af jeres kollegaer går blackens vej?
Jamen jeg begyndte faktisk at høre dødsmetal tilbage i 1991, og blackmetallen kom først et par år senere. Jeg kan lide begge dele, men hvis jeg skulle vælge, så ligger dødsmetallen mig nærmest. Da jeg startede Blood Red Throne tilbage i 90'erne, var det jo midt i blackens storhedstid. Jeg spillede også i Satyricon dengang, og det var næsten forventeligt, at Tchort (Emperor, Satyricon, Carpathian Forrest) skulle starte et black metal-band, så var det aldrig noget, vi selv tænkte skulle ske. Vi ville spille dødsmetal.

Hvem eller hvad er jeres inspiration?
Jeg er mest inspireret af de gode gamle dødsmetal-bands fra 90'erne. Jeg prøver at følge med tiden og det moderne ekstremmetal, men det er old school, klassisk dødsmetal, som inspirerer mig mest. Det også en inspiration at have holdt tyve år og stadig køre derudaf. Vi rejser jo verden rundt og møder vores fans, spiller koncerter og har det fedt. Hvad mere kan man forlange? Haha.

Hvor ville I gerne optræde, men ikke har prøvet det endnu?    
Vi har ikke optrådt i Asien eller Australien. Så det ville klart være en fed oplevelse.

Hvad er jeres vildeste koncertoplevelse?
Oi! Der er mange oplevelser at vælge imellem. Som da vi havde en mosh pit blandt 10.000 vilde fans på Hellfest i Frankrig. Eller en fuld slåskamp i en baggård i Ecuador. Det største har dog uanset hvad været de seks uger, vi var i USA og Canada som support for Dimmu Borgir og Enslaved.

Hvilke planer har I som band for de kommende år? - Nogen trumfer i ærmet?
Spille flere koncerter. Komme til nye lande og få nogen oplevelser. Og så selvfølgelig fortsætte med at lave gode dødsmetal-plader.