Axel Rudi Pell

Axel Rudi Pell

Den blonde guitar virtuos og heksemester Axel Rudi Pell ringede og fortalte lidt om sin nye plade og der blev spurgt lidt til hvorfor der er så få der kender hans utrolige flotte hard rock i Skandinavien.

heavymetal.dk (HM):
Hallo Axel! Du udgiver nu om kort tid dit tiende studiealbum, kan du fortælle vore danske læsere lidt om din karriere, da der desværre ikke er mange der kender dig her!

Axel Rudi Pell (ARP):
Oh ja, puhaa - jeg startede jo i 1984 hvor jeg dannede og spillede guitar i Steeler. Siden 1989 laver jeg solo albums, melodisk hard rock vil jeg kalde det. I stil med det ældre Scorpions.

HM:
Har du egentlig nogensinde spillet live i Skandinavien, og sælger du overhovedet plader her?

ARP:
Desværre har jeg aldrig spillet i Danmark eller Skandinavien, og jeg tror da nok jeg sælger CD’er dér, ha ha.

HM:
Du kunne jo tage på tour med DIO, det ville jo være oplagt!

ARP:
Ja, det ville jeg sandelig også gerne, men det har desværre aldrig passet sammen med studietider, osv.

HM:
Du har jo et meget loyalt publikum, og du sælger bedre og bedre for hvert album, hvad tror du det ligger ved her i disse tider, hvor CD’er generelt sælger enormt dårligt?

ARP:
Det kan jo være fordi at der endelig, efter 15 albums, bliver snakket om at Pell faktisk laver cool musik, og vi har jo opbygget et fast stam publikum. Hvor der står Pell på er der også Pell i. Folk bliver tit skuffede når de køber deres yndlingsband og de har skiftet stil, men ved Pell bliver de ikke skuffet.

HM:
Jeg er altid før kørt til Tyskland for at købe dine albums, da de faktisk er umulige at opdrive herhjemme, men nu har jeg selv en lille metal biks, så nu skal jeg nok gøre alt for at sprede din musik.

ARP:
Virkelig, det lyder godt!

HM:
Du er jo en stor Ritchie Blackmore fan, som man tydelig kan høre på dit guitar spil. Men jeg må da sige at jeg synes at du er langt mere heavy end f.eks. Deep Purple og Rainbow.

ARP:
Ja det passer, men jeg må lige sige at han ikke er mit store idol, men en af mine hovedinfluenser.
Ligesom Rudolf Schenker og Uli Jon Roth - men det er da rigtigt nok, min musik er langt mere heavy.

HM:
Du har altid haft verdensklasse musikere med ombord. Sangere som Rob Rock, Jeff Scott Soto og Johnny Gioli er navne andre bands ville ønske at have med. Men din bassist Volker Krawczak er den eneste du har haft med hele tiden, snakker du egentlig med dine gamle band kollegaer endnu?

ARP:
Jo da, Rob Rock havde jeg med som opvarmningsband for ca. 3 år siden, og jeg har også spillet en solo for ham på hans sidste plade som udkom sidste år. Det samme gælder for Jeff Scott Soto, sidste år inviterede han mig med til at spille en solo på et live show i Bochum - til vores fælles sang, "Warrior". Jeg har altid bestræbt mig på at have kontakt med mine eks-kollegaer, de var jo alle super sangere.

HM:
Hvor har din nuværende sanger, Johnny Gioly, før spillet?

ARP:
Han sang hos bandet Hardline. Deres CD udkom i 1992, og da tænkte jeg at hvis jeg nogensinde skulle mangle en sanger igen, ville han være i mit baghoved.

HM:
Du kendte ham altså fra dengang?

ARP:
Nej, jeg kendte kun hans musik.

HM:
Jeg vil mene at dine sangere har altid lydt temmelig ens.

ARP:
Tjoh!

HM:
Vil du mene at Johnny er den bedste af dem?

ARP:
Nej, egentlig ikke, for alle mine sangere var super, men teknisk set passer hans stemme måske bedre til vores musik. Grunden til at alle synger ens er nok også fordi de synger mine melodi linier. Som jeg jo skriver alle sammen selv.

HM:
Du har et nyt album ude d. 1. marts, og endnu engang er det fyldt med fede soloer, ballader og den klassiske high speed sang. Er der på dette album noget anderledes end på dine foregående albums?

ARP:
Ja, jeg synes sangene passer bedre sammen som en helhed denne gang. På det forrige album, "Shadow Zone", var der måske en ballade for meget på. Det hele er som en kompakt helhed.
Sound mæssigt er det måske også blevet lidt bedre.

HM:
Synes jeg også. Har du selv produceret igen?

ARP:
Ja, vi har også benyttet det samme studie, bortset fra trommerne, dem har vi optaget i Blind Guardian studiet.

HM:
Kan du leve af din musik?

ARP:
Ja, det kan jeg godt, jeg har været professionel i 12 år.

HM:
Hvem har skrevet teksterne denne gang?

ARP:
Dem har jeg alle selv skrevet, det har jeg faktisk gjort siden Johnny kom med.

HM:
Førhen var det da også Jeff Scott Soto der var medskribent.

ARP:
Ja, det var det, og Rob Rock skrev også. Jeg har faktisk altid hadet at skrive tekster, men det gør Johnny også, så der er ingen anden udvej.

HM:
Ja, Axel, jeg tror det er ved at være det. Så håber vi at se dig til Sweden Rock samt evt. snart i Danmark.

ARP:
Ja, det gør jeg også.

HM:
For resten, kommer du til Wacken i år?

ARP:
Nej, desværre, ikke det her år. Jeg fik ellers et tilbud fra dem, men min promoter har på en eller anden måde kommet til at ødelægge det. Men Sweden Rock bliver til noget!

HM:
Ja, men jeg bor tættere på Wacken, øv.

ARP:
Ha ha, ja det er da forståeligt nok.

HM:
Nu vil jeg sige mange tak for interviewet!

ARP:
Ja, selv tak!

Kommentarer (2)

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Kender desværre ikke så meget

Kender desværre ikke så meget til Rudi Pell, men de lydfiler der ligger på hans hjemmeside har bestemt givet mig blod på tanden.
Så det er fedt at du har lavet det her interview, Keitel - Tomlen op!!!!!

Glæder mig sgu til at se ham på Sweden Rock!

Ole Bach

Indlæg: 236

Det er muligt at en del af

Det er muligt at en del af pladerne ligger tæt op af hinanden,men det er bare så velspillet og fantastiske numre han altid har lavet.Check hans Dvd ud kort sagt fremragende.Til jer der køber hans nye skive prøv at høre det første nummer,verdensklasse.O.B.