Uriah Heep - Into The Wild

Into The Wild

· Udkom

Type:Album
Spilletid:52.58
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Uriah Heep er nok et af de vigtigste bands i metallens historie, da de, sammen med så forskellige bands som Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Grand Funk Railroad, Wishbone Ash, MC5, Rush og AC/DC blandt mange andre var med til at lægge fundamentet for den hårdtslående rock, der sidenhen blev til heavy metal.

"Into the Wild" er Uriah Heeps 23. album, og Heep har bevidst valgt en retrogressiv stil, der ser tilbage til forgangne tiders (læs 70erne og start-80erne) hårde rock, heavy metal og AOR. Det er nok en stil som mange yngre metalfans ikke vil acceptere som metal, eller slet ikke kan forholde sig til. Men jeg synes, at der er en god metal-energi og masser af knald på dette album - på den gode gammeldags facon; lyt bare til "Nail on the Head", "I Can See You" og "Into the Wild". Der er bestemt tale om kvalitetshardrock - også selvom bandet bevidst har undgået at se fremad of være nyskabende.

Der er masser af klassiske guitar riffs og hammondorgel-stemning, som fans af original hardrock/AOR kan nyde samt enkelte progressive elementer (som i den tungere "Lost" og power-balladen "Kiss of Freedom"), samt groovy og fængende omkvæd og andre hooklines.

Det er ganske simpelt ærlig og fængende rock, som man lavede det i de gode gamle dage.