Skyclad - Forward into the Past

Forward into the Past

· Udkom

Type:Album
Genre:Folk metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det første folk metal-band er tilbage

Blandede tanker

Det er med et mix af forskellige følelser og tanker, at jeg trykker play til Skyclads album. De har en gedigen mængde plader bag sig og har udgivet alt fra skidt skrammel til himmelsk lyd, men hvad kan jeg forvente denne gang? Bliver det irsk inspireret, ren vokalpræstation eller punkinspireret, som et par af deres tidligere sange har været? Én ting er i hvert fald sikker, og det er, at det vil blive endnu en rejse gennem et keltisk inspireret album. Lad turen begynde.

Pugh is back

Med Dave Pugh tilbage bag guitaren kan man tydeligt høre, at bandet har fundet tilbage til sine rødder. Det hele smelter ligesom sammen og giver et album, som i helhed fungerer rigtig godt. Teksterne handler stadig om sociale aspekter i samfundet samt politiske budskaber. Alt dette mixet i en skøn blanding med irsk islæt, som når sangen ”The Queen of the Moors” bryder ud gennem højtalerne – dér går det hele op i en højere enhed; det er keltisk, irsk og folk metal i ét. Meget af albummet er præget af, at Pugh er tilbage i sin vante position, og det giver lidt mere liv til det folk-agtige, som albummet ellers kører i. Dermed ikke sagt, at Pugh ikke selv kører folk-stilen fuldt ud; det gør han til fulde, men han tvister den. Lidt mere over i det punkede hjørne, som, ligesom tidligere nævnt, klæder bandet utroligt godt. Der er dog et nummer, som skiller sig lidt ud. Det er nok et af de mindst folk-inspirerede numre, som Skyclad har produceret, og giver lidt associationer til eksempelvis My Chemical Romance og andre punk-inspirerede bands. Nummeret ”Change Is Coming” er denne plades joker, hvis man kan kalde den det, men med et repertoire som Skyclads kommer det vel ikke bag på nogen, at de også får dette til at fungere.

Hvad skal der nu ske?

Det ville være en fornøjelse at fortælle, at vi i Danmark ville få fornøjelsen af at opleve disse engelske gentlemen på scenen i år, men desværre er det ikke tilfældet – men man kan selvfølgelig krydse fingre for, at det kommer. Der er ikke mange folk-bands i verden, som har opnået så stor kultstatus, som Skyclad har, og formået at forblive tro mod deres stil. Det kræver finesse indenfor deres felt, og det må jeg indrømme, at de har. Det er vel ikke for sjov, at man kalder dem for bandet, der introducerede violinen for metalverden.

Tracklist

 1. A Storytellers’ Moon (Intro)
 2. State of the Union Now
 3. Change is Coming
 4. Starstruck?
 5. A Heavy Price to Pay
 6. Words Fail Me
 7. Forward into the Past
 8. Unresolved (Instrumental)
 9. The Queen of the Moors
 10. The Summer's Rain
 11. The Measure
 12. Borderline
 13. A Storytellers' Moon (Outro)

Kommentarer (1)

Tone Turisten

Nostradamus?

Er det kun mig eller ligner coveret ikke én "Judas Priest - Nostradamus" light?