Orden Ogan - To The End

To The End

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Symfonisk metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 6,8/10 baseret på 6 stemmer.

De tyske power metallers har gjort det igen

"De eneste rigtige efterfølgere af Blind Guardian". "Det nye Running Wild". Kært barn har mange navne, og man kan sige at det tyske power metal band Orden Ogan lever op til det. De blev dannet i 1996, og efter tre demoer udgav de deres første album selv. Det blev rost til skyerne i de tyske medier, og det blev efterfølgeren Vale også. To år efter kom Easton Hope, og nu er deres nyeste album To The End her så. De gør sig i den grad fortjent til deres mange navne.

Albummet starter ud med "The Frozen Few", et instrumentalnummer, hvor man som det første hører guitaren. Herefter kommer der flere og flere instrumenter på, og det bliver mere og mere episk. Til sidst fader det lidt ud, og vi bliver kastet videre ind i titelnummeret "To The End", hvor noget af det første man lægger mærke til er guitar og trommer. De spiller begge med en præcision og energi, som nærmest blæser en af stolen. I verset sætter de dog farten ned, og man hører forsangerens vildt gode stemme, som er en god blanding af det meste. Den Man hører første guitarsolo i sangen, og det er på niveau med de helt store, med samme energi, og en næsten bedre præcision. Guitarsoloen er også forholdsvis lang, men man keder sig bestemt ikke. Det næste nummer, "Things We Believe In", er der dog ingen guitarsolo i, men her er det trommeslageren der spiller med musklerne. Det er også den første sang i mid-tempo, men det gør den bestemt ikke værre. Den har, som en hel del af sangene, et catchy omkvæd, og er så velspillet og velsunget at det halve kunne være nok. "The Ice Kings" er albummets første stille nummer, og der er bestemt ikke dømt kedsomhed. Her er deres evne til at skabe atmosfære virkelig kommet til udtryk, og det i sådan grad at man bliver helt rørt. Her tager klaver elguitarens plads gennem det meste af sangen, men passer super godt ind i sangen, i modsætning til hvad elguitaren ville. Klaveret hører man først til igen i sidste nummer, som også er virkelig smukt, og har mere atmosfære end "The Ice Kings". Det er desuden en smuk afslutning på albummet, som gør at man får lyst til at høre det hele igen. Desuden skal nummeret "Dying Paradise" også lige nævnes, på grund af dens vildt fede riff, og episk symfonsike omkvæd. Generelt er det nummer det hele med lidt ekstra til.

Orden Ogan har den her evne til at gøre næsten hvad som helst atmosfærisk og super fedt på samme tid. Den evne er de gennem årene blevet bedre til at sende ud til lytteren gennem deres musik, og deres dygtighed på deres instrumenter. To The End er efter min mening deres bedste album til dato, og hvis den udvikling fortsætter, kan jeg slet ikke forestille mig hvor godt deres næste album bliver. To The End har alle elementer, der skal til for at lave et godt power metal album, samt endnu mere, der gør albummet unikt, og giver lytteren en fantastisk oplevelse.

Trackliste 01. The Frozen Few 02. To The End 03. The Things We Believe In 04. Land Of The Dead 05. The Ice Kings 06. Till The Stars Cry Out 07. This World Of Ice 08. Dying Paradise 09. Mystic Symphony 10. Angels War 11. Take This Light

Things We Believe In var den første single fra albummet, og efter min mening et rigtig godt valg.

Kommentarer (10)

JohnDoe

Indlæg: 3

Et generelt svagt symfonisk

Et generelt svagt symfonisk heavy metal/power album som ikke har så meget andet at byde på end cheesy power vokal, kedelige riffs og ekstremt ringe tekster som består af bræk fra den velkendte power-gryde. De kan finde ud af at spille, men i den sidste ende lyder det som alle andre melodiske udgivelser igennem tiden. Jaja, lad dem svinge deres fedtede hår til deres opreklamerede toner, ikke en skid værd er det.

30/100

JohnDoe gav Orden Ogan - To The End 3/10.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Der er godt nok stor forskel

Der er godt nok stor forskel på anmelderens karakter og brugernes...

Personligt syntes jeg Orden Ogan levere fed mædl og kan især godt lide hans vokal...

Claus Ljørring gav Orden Ogan - To The End 9/10.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Et helt igennem fedst album,

Et helt igennem fedst album, med fed vokal, gode tekster og gode riffs. Det var der skal til for at blive et godt power metal album.

Keitel gav Orden Ogan - To The End 9/10.

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

Fornemmer lidt Wintersun om

Fornemmer lidt Wintersun om igen ved #1. Jeg må dog ærligt indrømme at jeg overhovedet ikke forstår JohnDoes kritik af dette rigtig fine album. Specielt den med "Bræk fra den velkendte power-gryde" undrer mig. Der er da overhovedet ingen ting om drager o.o

Emilie Marie Bregendahl

Emilie Marie Bregendahl

Tidligere anmelder

Indlæg: 11

Synes det er lige lidt for

Synes det er lige lidt for intetsigende - men sikkert fedt nok hvis man er fan af cheesy power og ikke har de største forventninger. :-)

Emilie Marie Bregendahl gav Orden Ogan - To The End 3/10.

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

ELLER ikke har de tekniske

ELLER ikke har de tekniske briller på når man anmelder. Igen, lidt a la Wintersun. Dem der kigger efter det tekniske synes den er forfærdelig, mens dem der ikke gør elsker den. Eller er det bare mig?

Emilie Marie Bregendahl

Emilie Marie Bregendahl

Tidligere anmelder

Indlæg: 11

Man skal selvfølgelig også

Man skal selvfølgelig også kigge på det tekniske, men for mig er det ikke det, der vejer højest. Når jeg hører musik lægger jeg mere fokus på, hvad det får mig til at føle, om der er dybde og sjæl i det. Teknisk velspillet musik kan sagtens have dybde osv, men det kan et dsbm-album med smadret produktion og et lavere teknisk niveau også nemt.

Når du nu bringer Wintersun frem igen, vil jeg gerne give dig ret i at ja, det er teknisk helt okay. Dog synes jeg det er ekstremt overdrevet (nu kan jeg ikke huske om jeg lavede en kommentar til Time I, men ellers kan jeg lige gøre det). Så altså ja - Jari og hans venner kan godt spille teknisk avanceret musik, og det kan Orden Ogan også. Det jeg siger er bare, at der - for mig, vil jeg gerne understrege - ikke er noget under overfladen. Det siger mig ikke noget, der er ingen dybde i det, og det frembringer ingen følelser hos mig, det værende melankoli, tristhed, glæde eller whatever. Men velspillet, jo jo, det er det da.

Jeg vil gerne understrege at dette blot er min personlige mening om albummet. Jeg har respekt for at andre mener noget andet, og jeg er glad for at alle ikke bare er enige.

Emilie Marie Bregendahl gav Orden Ogan - To The End 3/10.

JohnDoe

Indlæg: 3

Hej Kapper322

Hej Kapper322

Jeg bryder mig ikke om at snakke teknik, det er ligegyldigt. Musik handler om at skabe noget der lyder fedt, og noget man selv er tilfreds med. Det som problemet med power-metal er at det somregel handler om én ting: At appellere til en speciel gruppe. Dermed mister musikken dens musiske identitet, og personlig værdi. Jeg fordømmer power metal for at være traditionelt, kedeligt og fyldt med klamme kliché tekster fyldt med ord som "storm, winter, fight, warriors, brave" og andet bræk som de nu har fundet i den gryde jeg har omtalt. Hyggehejsa!

JohnDoe gav Orden Ogan - To The End 3/10.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

Man kan sige, de fleste genre

Man kan sige, de fleste genre indenfor metal har deres klichéer. Tag f.eks doom genren... de fleste af de tekster handler om sorg/nederlag/smerte. Det gør jo ikke genren ensformlig.
Jeg ser ikke powermetal genren for ensformlig overhovedet. Tror blot du ikke er den store fan af powermetal JognDoe, sådan er der vel også nogle som har det med Thrash, Prog. osv. En smagssag, men din kritik finder jeg rimelig ubruglig og lidt ligegyldig da den jo på ingen måde er konstruktiv.

Claus Ljørring gav Orden Ogan - To The End 9/10.

Kasper Olsen

Tidligere anmelder

Indlæg: 32

Uhm.. Jeg kan kun få 2/5 af

Uhm.. Jeg kan kun få 2/5 af disse "klamme kliche tekster" du taler om til at passe, JohnDoe. Og Orden Ogan er da meget forskellige fra for eksempel Rhapsody og Sabaton. Det er helt fair at du ikke kan lide power metal, men at kaste med mudder hjælper altså ingenting.