Harlott - Extinction

Extinction

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash, Thrash metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Australsk 80'er

De fire australske herrer, Hudson (guitar/vocals), Butler (guitar), Richards (bass) og Joyce (drums), har de senere år fundet deres hylde på thrash-scenen, og med deres tredje fulde album er de klar endnu en gang. De holder stilen og giver os tekster, der er inspireret af alt fra krig og religion til samfundet generelt, hvilket altid er gode, solide emner at synge om, når det kommer til metal. Derudover er deres inspiration stadig 80'er-thrash mixet med speed og fuldt tempo, som på de foregående albums. Og med hjælp fra producer Jens Bogren (Kreator, Opeth) burde vejen være banet for et solidt album.

Tempo og tempo

De to singler, “First World Solutions” og “The Penitent”, ramte offentligheden i starten af marts, og jeg må sige, at de lever op til deres genkendelige, tempofyldte thrash. Så det var med lidt spænding, at jeg trykkede play til resten af albummet, fordi man jo aldrig ved, om det er en fuser. Heldigvis starter albummet i sand thrash-stil med nummeret “Extinction”, som også er titelnummeret på albummet. Det er et nummer, der rummer alt, hvad et thrash-nummer skal og burde rumme med tempo på trommer og riffs, der skærer på den bedste måde i øregangene. Et fantastisk startnummer efterfulgt af de to førnævnte singler, så er stilen lagt. Derefter følger numre som “Conflict Revelation” og “Better Off Dead”, som ligeledes er enormt godt produceret, og med sidstnævnte giver det endda associationer til noget af det, Kreator leverede på deres første albums.

80'er holder

Det er tydeligt at høre, at de australske herrer er all for thrash, som i de gode gamle firsere og ikke vil ride med på bølgen, hvor mange af de nyere thrash-inspirerede bands mixer groove, progressiv metal og lignende indover. Der holder Harlott fast. Og den stædighed belønnes, når det kommer til stykket. Så kan du lide de gode gamle som Testament og Kreator, er Harlotts nye album værd at lægge vejen forbi - dine øregange bliver ikke skuffede.

Tracklist

 1. Extinction
 2. First World Solutions
 3. The Penitent
 4. Whore
 5. No Past
 6. Conflict Revelation
 7. Better Off Dead
 8. Violent Conspirator
 9. And Darkness Brings The Light
 10. Final Weapon
 11. Parasite
 12. Epitaph