Forbidden - OmegaWave

OmegaWave

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Speed metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8,3/10 baseret på 4 stemmer.

Så er Forbidden sgu’ tilbage. Og endda med et comeback af den relevante slags. Det er muligt at der ikke er så mange nye musikalske strømninger på "Omega Wave", men det kan jo aldrig gå helt galt, når albummet er baseret på samme thrashfundament som bandets tidligere udgivelser. Specielt på en række sange på første halvdel af "Omega Wave" kan riffarbejdet minde om noget der kunne være på "Twisted Into Form", men der er bestemt ikke tale om hensynsløs plagiering, idet også elementer fra "Green" og "Distorted" er at finde på "Omega Wave" og i det hele taget er det nye album et godt mix af hvad bandet tidligere har præsteret uden at lyde bagudskuende.

Som det altid forholder sig med Forbidden er arbejdet på dette album bundsolidt og udover god sangskrivning får vi nogle afsindige guitarsoli samt et band, der i rig mængde gør brug af aggressive, melodiske og groove-orienterede elementer for at skabe nogle varierede sange (hør blot "Dragging My Casket"). Højdepunkterne på albummet er "Hopenosis", "Overthrow", "Swine", "Forsaken at the Gates" og førnævnte "Dragging My Casket", hvor Russ Andersons karakteristiske røst løfter numrene op på et niveau over, hvad der ellers præsteres inden for thrashgenren.

Med "Omega Wave" er der dømt købepligt til fans af bandets tidligere af værker, men bestemt også en kraftig anbefaling til fans af tidløs thrash. Et afvekslende album, hvor den moderne og klassiske thrash forenens, og samtidig et af årets thrashhøjdepunkter.

Kommentarer (4)

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Vidste slet ikke de havde

Vidste slet ikke de havde noget nyt ude. Den skal helt bestemt tjekkes ud. Det vækker sgu minder fra ungdommen.

TFS

Indlæg: 32

Rigtig stabilt album hvor i

Rigtig stabilt album hvor i mine øre "Dragging my Casket" og "Forsaken at the Gates" er de to fedeste numre, udover det kan jeg kun være helt enig med anmelderen.

Har ikke hørt fra dem i mange år, men de er tilbage på den fede måde.

TFS gav Forbidden - OmegaWave 8/10.

Time Signature

Time Signature

Tidligere anmelder

Indlæg: 65

Den må jeg hellere ud og købe

Den må jeg hellere ud og købe.

Krusty

Krusty

Indlæg: 13

Super album.

Super album.
De kommer desværre ikke forbi DK på deres Europa tour :o/

Krusty gav Forbidden - OmegaWave 8/10.