Edge Of Thorns - Insomnia

Insomnia

· Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Speed metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Edge Of Thorns bevæger sig på sikker grund

Intro

Dannet i 1996 og opkaldt efter et Savatage album. Tyske Edge Of Thorns spiller en ganske fed blanding af power metal og speed metal.

Gennemgang

Vi starter ud på en kort intro efterfulgt af "Dark Side of Your Life", som starter meget direkte. Vi møder vokalen og et lunkent riff til at starte med, men det bliver bedre gennem sangen. Trommerne er solide til at starte med og forbliver sådan, mens der skrues lidt op for intensiteten, gennem resten af sangen. Sangen indeholder desuden en flot guitarsolo.

Vi er hurtigt videre til næste sang, som hedder "Yearning Has Begun". Sangen er hurtigere end "Dark Side of Your Life", men lige så solid. Her er riffet og vokalen bedre, mens trommerne er mere varierede. Nummeret har et old-school feel, og farten giver den et nøk opad. Guitarsoloen på dette nummer er hurtig og intens, og supplerer nummeret godt. Tredje nummer er titelnummeret. Her får riffet et heftigt nøk opad og udgøre det meste af nummerets intro. Herefter går sangen hurtigere, og riffets kvalitet forbliver lige høj. Nummeret er det mest varierede indtil videre, og er mest stille i omkvædet. Igen brillerer guitarsoloen, og løfter nummeret en del.

Resten af albummet holder sig i den stille ende, dog uden at blive helt kedeligt. Den mest stille sang er "The Watchmaker" , som virker episk og fungerer godt med den guitar der er med i. "Metal Unity" er mere i den anden ende, med et up-tempo riff og et true-metal feel. Vokalen holder sig på et højere niveau gennem albummet, og trommerne varierer godt og grundigt.

Albummet slutter stille af på "Is This The Way it Ends", hvor guitaren er akustisk og vokalen er noget mere blød I det. Der er også lidt klaver i sangen. Trods kontrasten til resten af albummet slipper bandet rigtig godt fra det, og laver et flot følelsesladet nummer, som man kan sidde og nyde som en god afrunding.

Konklusion

Insomnia er en ganske god præstation fra Edge Of Thorns. Albummet har en god fart og er velspillet, specielt fra guitaristens side. Albummet er godt skruet sammen, og er lytbart for de fleste. Det er også det som går hen og bliver albummets problem; det hele er set før. Om det er lidt for kraftig inspiration fra Savatage ved jeg ikke, men man kan lytte til rigtig mange power metal og speed metal albums, og få præcis det samme ud af dem, som man får ud af Insomnia.

Vil man være på sikker grund og lytte til noget man ved man vil synes om, så er Insomnia et rigtig godt bud. Leder man efter noget mere vovet, skal man styre langt uden om dette band.

Yearning Has Begun er en af albummets middelmådige sange.

Tracklist

 1. In Your Dreams
 2. Dark Side Of Your Life
 3. Yearning Has Begun
 4. Insomnia
 5. Metal Unity
 6. The Watchmaker
 7. A Caress Of Souls
 8. Walking Like A Ghost
 9. Death Dealer
 10. Of Hearts That Burn
 11. The Seven Sins Of Arthur Mc Gregor
 12. Is This The Way It Ends