Devin Townsend - Ziltoid The Omniscient

Ziltoid The Omniscient

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:53:45
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

"Ziltoid The Omniscient" er Devin Townsends første solo album. Manden skrev alle sangene, spillede alle instrumenterne og foretog alt omkring produktion på dette fremglimrende album. Albummet i sig selv er et konceptalbum som omhandler Ziltoid fra planeten Ziltodia 9. Selve historien om Ziltoid er humoristisk og absurdt. Den handler kort fortalt om Ziltoid som kommer til “planet earth" for at finde den perfekte kop kaffe og bliver herefter en rockstjerne.

Musikken er derimod typisk Devin Townsend og der kan da også drages paralleller til tidligere skiver hist og her. "Ziltoid The Omniscient" er derfor, vanen tro, eklektisk og eksperimenterende. Musikken spænder mellem langsomme og atmosfæriske til hurtige og thrashagtige passager. Townsend viser os påny, hvorledes han kan balancere mellem forskellige vokaltyper fra talte ord til melodisk sang til brutal skrig og råb.

Ziltoid the omniscient er en musikalsk klasse for sig selv og teatralsk. Den apellerer til enhver lytter af diverse musik. Townsend spiller på samtlige tangenter og gør det vidunderligt. "Ziltoid..." er således en tour de force som er yderst underholdende, set fra et lyrisk perspektiv og godt skruet sammen set fra et musikalsk perspektiv.

Kommentarer (4)

SRFM

SRFM

Tidligere anmelder

Indlæg: 58

Indeed! :) For mig er dette

Indeed! :) For mig er dette album et af hans mesterværker. Jeg skal tilbage til "Terria" for at finde et Devin Townsend-album, jeg er lige så vild med. Man både griner, bevæges og springer gal omkring... 10/10 herfra.

Men hvorfor kalder du det her for hans første soloalbum? Hvis kriteriet er, at han har været ene om arbejdet, så lavede han jo også alt selv på "Infinity" (undtagen trommer, enkelte backing vocals samt jazz-sektionen i "Bad Devil") - og andre har kaldt deres værker soloalbums for mindre...

SRFM gav Devin Townsend - Ziltoid The Omniscient 10/10.

Evil Mike

Indlæg: 19

#1: Min første reaktion var

#1: Min første reaktion var den samme, men det kan vel kun gå på, at han selv har indspillet alt denne gang.

Jeg faldt også over denne:
"Den apellerer til enhver lytter af diverse musik". Det tolker jeg egentlig mere eller mindre som om, at den er for alle mennesker, der lytter til musik. Men det er vel langt fra tilfældet....:-)

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

#2 nej netop, fordi jeg hører

#2 nej netop, fordi jeg hører nu også diverse musik, men det er så absolut ikke noget for mig.

abemusik

Indlæg: 10

jeg ville også give den 10/10

jeg ville også give den 10/10, det er helt klart noget af det fedest jeg har hørt på det seneste. jeg vil dog pointere at han ikke selv har spillet trommerne. dem har han programeret sammen med en anden. desuden er bonus CD'en også underholdning nok i sig selv.