Deathronic - Duality Chaos

Duality Chaos

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Symfonisk black metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Fransk enmandshær rammer plet langt hen ad vejen

Deathtronic er et fransk enmandsprojekt skabt Amine Andalous tilbage i 2010. Stilen er symfonisk black death metal, kombineret med elektronisk musik, doom, orientalsk og old school heavy metal. Der er masser af eksperimentering på det første album fra bandet Duality Chaos, og trods Amine Andalous står får alle instrumenter og vokal selv, formår den franske enmandshær at bringe mange musikalske elementer i spil.

Hvis man skal beskrive lyden på Duality Chaos, er det de symfoniske blackelementer fra Dimmu Borgir tilsat lidt orientalsk død ala Nile, elektronisk brudstykker som Mortiis, og til sidst krydret med masser af klassiske heavyriffs og trommer plus en snert af lidt mørk doom. Derudover er de symfoniske elementer med til at skabe et episkpræg, som trækker lidt i retning af den episke metal. Efter det lidt mere end 1 min. lange intronummeret med udelukkende sørgmodig blackmetal keyboard, lægger "Bloody Lust" ud med et klassisk heavyriffs, hvor en dødslignende vokal akkompagnere de forskellige instrumenter. Her er en klar blanding af klassisk heavy, dødsmetal og samtidig er der tilsat elektroniske elementer som underlægning, som overraskende fungerer ganske fint.

Næste nummer "Kalila wa Dimna" tilfører skiven et orientalsk præg ala Nile, og en orientalsk kvindemessen, fløjte og bjælder sætter stemningen for et stærkt præget symfonisk nummer. Numrene på Duality Chaos har et meget forskelligt udtryk, og et nummer som "Disharmonia – Part II" har et mere mørkt black/ doommetal præg, men tilsat de symfoniske og klassiske heavymetal elementer, skabes der alligevel en rød tråd gennem albummet. Deathtronic er ikke bange for at eksperimentere hvilket er rigtig fedt. Til gengæld mangler jeg numre som skiller sig ud, og jeg har svært ved at huske numrene, så snart musikken stopper. Samtidig virker det til tider på mig som om, at Andalous vil for meget, og i stedet for lige at give et nummer ekstra kant, blander han flere elementer ind i musikken. Her kunne jeg godt have brugt et par gode skrig eller hvinende riffs, hvilket desværre er en mangel vare.

Langt hen af vejen er >i>Duality Chaos en god og varierende, som tør eksperimementere og trække på mange tråde. Det er et ganske interessant førstegangsudspil, og er man frisk på at prøve lidt nyt, er Deathtronic et ganske godt valg.

Trackliste 01. Ephemere 02. BloodyLust 03. Kalila Wa Dimna 04. Disharmonia Part I 05. Disharmonia Part II 06. Anno 1423 07. Kalila Wa Dimna (No Vox Mix)

Her er det stærkt episke og orientalsk prægede nummer Kalila Wa Dimna.