Kråke - Conquering Death

Conquering Death

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Symfonisk black metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Conquering Death er første udspil fra det norske, atmosfæriske blackmetal band Kråke. Kråke betyder krage på norsk, og efter bandet selv er det netop den mytologiske betydning, som kragen har, der er omdrejningspunktet for bandets musik. Bandet forsøger at fange en masse følelser, og derigennem skabe en atmosfærisk og stemningsmættet musik.

Albummet indledes med en susende blæsen i højtalerne, hvorefter instrumenterne gør sit indtog, en stille og stemningsfuld intro. Med "And a Colder Breed" startes albummet for alvor, og man får for første gang et indtryk af, hvad Kråke kan byde på. Det er som sagt en gang stemningsfuld blackmetal, vi har fat i på Conquering Death, og det umiddelbare førstehåndsindtryk man får af skiven er positivt. Der er et godt sammenspil mellem de stemningsfulde og mørke elementer, og så de rene blackmetal temaer. Vokalen er er lettere hæs råbende, trommerne kører i et tilpas hurtigt tempo, og guitaren veksler i melodiske passager.

Der hvor jeg ser Kråkes største svaghed er, at musikken hurtigt kommer til at lyde som noget, man allerede har hørt. Atmosfæren og de stemningsfulde passager er rigtig fine, men det får ikke rigtigt albummet til at skille sig ud. Derudover bliver skiven i mine ører ensformig efterhånden, som man giver den et par gennemlytninger. Der er ikke nok variation.

Trods ovenstående er Kråke et band som jeg spår en stor fremtid. Selvom det kun er debutskiven fra bandet, lyder de som om, at de har spillet sammen i rigtig mange år. Derudover har de en moderne tilgang til blacken, hvilket er rigtig lækkert. Så en karakter på godt over middel og en anbefaling herfra.

Trackliste:

1: A Murder of Crows 2: And a Colder Breed 3: Hearts Blood 4: Ed 5: The Great Leviathan 6: Beneath Black Waters 7: Victorious, I 8: The Gatekeeper 9: Snowfall 10: I Ly av Lyset

Kommentarer (1)

Winterlife

Tidligere anmelder

Indlæg: 16

Det er ikke så lang tid siden

Det er ikke så lang tid siden jeg selv fik fingrene i den her udgivelse og blev kun positivt overrasket... Super lækkert arbejde med produktionen uden det bliver for rent - det mangler slet ikke den rå aspekt som jeg frygtede.

Winterlife gav Kråke - Conquering Death 9/10.