Darkfall - Road to Redemption

Road to Redemption

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

En fornuftig rundtur i et kendt område

Darkfall er et ’massively multiplayer online role-playing game’. Man skal faktisk ret langt ned i sin søgning, før man finder ud af, at Darkfall også er et østrigsk metalband. Darkfall er dannet i 1995 og har udgivet en håndfuld EP’er. Road to Redemption består ud over et intro-nummer af fire re-recordings af tidligere udgivne numre og seks nye numre.

Således kan man nok blive en smule skeptisk. Bedre bliver det ikke, når man starter Road to Redemption, der indledes med et cirka to minutter langt gyser inspireret intro, før man når til musikken.

Darkfall beskriver sin musik som "uncompromising and down-to-earth Thrash/Death Metal". Jeg vil nok tillade mig at tilføje, at nogle af numrene måske fremstår lidt som melo-death, og andre steder synes jeg, at der også trækkes på inspirationer fra metal core. Men det er der jo heller ikke noget galt i.

… og det er der bestemt heller ikke med musikken! "Misery of Peace" starter det musikalske bombardement voldsomt og hurtigt. Jo, jo, tænker man, der er måske slet ikke så dumt, det her.

"Down-to-earth" forekommer at være en ganske fin måde at beskrive Darkfalls musik på. Det er ikke minimalistisk, men ligefremt uden så mange dikkedarer. Der er tryk på med god brutalitet og aggressivitet i musikken. Men samtidig med en god musikalitet. Sangskrivningen er generelt fornuftig, og Darkfall får vredet en række vellydende passager ud af deres instrumenter. Det er ikke alle numre, der falder lige meget i min smag, men Road to Redemption har ikke deciderede dårlige numre eller ’fyldere’ – hvis man altså ikke har de tidligere EP’er.

Nu kunne man måske tro, at en udgivelse med sange, der spreder sig over så relativ lang en karriere kunne risikere at mangle sammenhæng. Men det mærker man nu ikke, selvom man nok kan beskrive variationen son ret stor. Darkfall har over årene i perioder haft en keyboardspiller. På Road to Redemption er der keyboard på én sang.

Road to Redemption bringer intet nyt til genren, og indeholder vel heller ikke nogen deciderede perler, men sange som "Misery of Peace", "Wars Has Come", "Never Ending Hate" og "Kill the Need MMXIII" står stærkt. Således kan Road to Redemption ses som en ganske fornuftig udgivelse, der vil kunne underholde fans af genren.

Tracklist: 1. Road to Redemption (Intro) (2:12) 2. Misery of Peace (5:02) 3. War Has Come (6:03) 4. Fading Away (4:08) 5. Phoenix Rising (3:55) 6. The Gods Await (4:56) 7. Never Ending Hate (4:27) 8. Rise to Dominate (3:58) 9. Echoes from the Past (5:35) 10. Peacemaker (5:38) 11. Kill the Need MMXIII (6:11)