Cathedral - The Guessing Game

The Guessing Game

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Heavy Metal
Spilletid:84.48
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

På "The Guessing Game" tager Cathedral musikalsk afsæt i den tunge 60’er og 70’er rock og metal. Et nummer som "Funeral Of Dreams" har stærke psykedeliske aner, og det lyder i det hele taget som om Cathedral har lavet dette nummer efter at have røget en hel del rum-cigarer, men skønt dette nummer har en del psykedeliske overtoner præger disse ikke i så høj grad resten af numrene på "The Guessing Game". Essensen af de fleste numre er således den stenede og doomede retro-rock/metal, hvor de førnævnte eksperimenterende tendenser er med til at tilføje lidt flere lag til numrene og på titelnummeret er det nærmere Jethro Tull, der fremstår som inspiration.

Black Sabbath-inspirationen er dog ikke til at komme uden om og specielt på numre som "Death Of An Anarchist" og den slæbende "Edwige’s Eyes" beviser Cathedral at der er substans i sangskrivningen og at "The Guessing Game" ikke er ren imitation. Det er dog stadig for sjældent at Cathedral hæver sig væsentligt over det gennemsnitlige, som på de førnævnte numre, og det mere end 80 minutter lange album går lidt i selvsving til tider, men det skal nævnes at Cathedral gør det med stil, da musikken som regel svinger fedt.

Personligt havde jeg gerne set at der nogle gange blev skruet ned for det psykedeliske blus, men albummet er stadig som helhed, mere end godkendt. Er du til tidlig Black Sabbath med et lettere psykedelisk anstrøg, kan du roligt tjekke "The Guessing Game" ud.