Cannibal Corpse spiller koncert i Amager Bio, København S .
Cannibal Corpse - Torture

Torture

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Death metal
Spilletid:43.51
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Legendariske Cannibal Corpse er efter tre års pause tilbage med et nyt studiealbum kaldet Torture . Siden dannelse tilbage i 1988, har Cannibal Corpse været garant for brutalitet, hvilket har ført til flere fordømmelser og kampagner mod bandets musik fra flere amerikanske politikere. Selvom Cannibal Corpse efterhånden har opbygget sig en legende status indenfor døds metallen, er Torture mit første møde med bandet, og jeg må sige, at titlen på skiven siger alt.

Fra start til slut byder Cannibal Corpse på en gang brutal, som kun få bands kan følge. Teksterne kunne ligeså godt være drejebogen til en horror film, og både vokal, trommer og guitar, har den karakteristiske 90’er præg over sig. Stilen er kompromiløs, og der er ikke tid til at gå ned i tempo eller små stille passager. Det ene riff efterfølger det andet, og trommerne har en dyb, lækker dundrende lyd, som giver skiven det helt rigtige, beskidte præg. Vokalen growler derudaf, og spytter den ene efter den anden morbide og grumme tekst ud, og med numre som "As Deep As The Knife Will Go", "Followed Home Then Killed" og "The Strangulation Chair", er der ingen tvivl om, hvor bandet finder sin inspiration.

Siden jeg ikke har lyttet til Cannibal Corpse, kan jeg ikke sige, hvordan Torture er i forhold til resten af bandets bagkatalog, men for mig skuffer skiven ikke. Der er lige den brutalitet, teknisk snilde og generelle smadder, som jeg havde håbet på, og derfor ligger skiven også op i den gode ende hvad angår karakterer.