Candlemass - Death Thy Lover

Death Thy Lover

· Udkom

Type:EP
Genre:Doom metal
Antal numre:4

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Den mægtige svenske doom-maskine svinger hammeren på ny!

…Og sådan skal det bare gøres…

Endelig er de mægtige svenskere tilbage! Efter en længere pause på udgivelsesfronten – bortset fra en split-EP med Entombed – og skifte på frontmandsposten vender Candlemass tilbage med en 4-nummer lang EP! Og hvilket brag at vende tilbage med, for her er tale om doom metal af den allermest ædle slags! Fra første anslag på guitaren trækker bandet os igennem et univers så tungt som flydende bly fra en sort himmel. Tempoet er lavt, trommerne som hammerslag, riffene fantastiske, soloerne melodiske og triste, og den nye vokalist, Mats Léven, som nogle måske husker fra bandet Krux, er en kompetent afløser for Robert Lowe.

’Doomicus Metallicus Stadigcus’

Candlemass har alle dage været eksponenter for noget af det – i mine ører – bedste dommedagsmetal overhovedet. De har helt siden starten af deres karriere (startede for 34 år siden!!) haft et fabelagtigt tag på den Black Sabbath-inspirerede del af metalspektret. Og her på Death Thy Lover er der ikke det, der ligner nye boller på suppen. Næh, der er kun tale om boller af en tyngde, som kun selv Candlemass formår at matche! Leif Edling, som er bandets primære sangskriver, disker op med 4 fede numre, hvoraf det sidste, ”The Goose”, er et instrumentalt ét af slagsen. Numrene ligner hinanden vældigt meget, og det giver en fed rød tråd hele vejen igennem.

Nyt i Candlemass-sammenhæng er sangeren Mats Léven, og han var et af de største nysgerrighedspunkter for mig, for jeg elskede, hvad Robert Lowe (Solitude Aeturnus) bragte til bandet, og han er i min verden den bedste doom metal-vokalist overhovedet. Så jeg var spændt og ganske skeptisk, men Mats gør det heldigvis til skamme med en fremragende præstation. Hans klang passer vældigt godt til bandets tyngde, og selvom han tydeligvis ikke er så teknisk dygtig som Robert eller så ’operatisk’ som Messiah, så formår han at ramme sin egen stil, som er ganske dyster i udtrykket!

Og ’doommen’ er

Kan du lide Candlemass i særdeleshed eller tung metal i almindelighed, så har du med Death Thy Lover fået sat navn på dit næste indkøb, for det er ganske enkelt møghamrende fedt!!! Dejligt, at et band, trods flere skift på sangposten, stadig kan fremstå vitale og vedkommende. Jeg har været fan af bandet i mange, mange år efterhånden, og hver gang, der kommer en ny skive, bliver kærligheden genoplivet! CANDLEMASS RULES!!!

Tracklist

  1. Death Thy Lover
  2. Sleeping Giant
  3. Sinister N Sweet
  4. The Goose