Book of Black Earth - The Cold Testament

The Cold Testament

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Black metal
Spilletid:36.33
Antal numre:8

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

The Cold Testament er tredje udspil fra amerikanske Book of Black Earth. Rent genremæssigt beskrives Book of Black Earth flere steder som blackened death metal. Hvad der præcis gemmer sig bag denne genre definition står for mig lidt uklart, men på godt gammeldags dansk vil jeg sige black metal trommer og skrig, med døds riffs og front vokal, så måske er blackened death metal måske ikke helt skudt ved siden af.

Der er fra start til slut på The Cold Testament ingen nåde at finde. Det er grusomt. Det er brutalt. Det er ondt. Trommerne kører i et næstent konstant højt tempo, kun afbrudt af små pauser på numrene. Det er en blanding af de konstante dundrende black trommer, blandet med mere dødslignende trommer, hvad angår breaks og de mere melodiske passager. Desuden har der i guitaren også sneget sig flere melodiske passager ind, hvilket klæder skiven ganske godt. Vokalen er råbende, flere steder akkompagneret af trøsteløse, lidende skrig. Book of Black Earth fanger meget godt den lyd der vil komme fra Helvede, hvis beboerne fik et skud EPO. Al desperationen som findes i gruppe medlemmernes kroppe, bliver banket ud i instrumenter og mikrofon, hvilket frembringer et album, som jeg har svært ved at sammenligne med andre.

Et af de positive punkter, som jeg har hæftet mig ved gennem aflytningen af The Cold Testament, er det strømlignede udtryk, som er at finde på skiven. De forskellige numre sidder lige i øjet rent opbygningsmæssigt, og bliver aldrig rodet eller kaotisk, som man ellers kunne frygte ved en fusion af death og black metal. De forskellige på The Cold Testament passer rigtig godt sammen, og i stedet for kaos og uorden, skabes der en hvis orden i brutaliteten. Det er dog også et af de svage punkter, som jeg hæfter mig ved på The Cold Testament. Skiven har til tider en for poleret lyd, og jeg kan godt mangle nogle numre, hvor bandet giver fuldt ud på alle tangenter, så lyden bliver mere rodet og dirty.

The Cold Testament er dog i sidste ende, en ganske god skive. Book of Black Earth formår at skabe et satanistisk, grusomt univers, hvor man kan lede sig mod afgrunden med visheden om, at det bliver brutalt, pinefuldt og grusomt.