Bloodbath - The Wacken Carnage

The Wacken Carnage

/ VME · Udkom

Type:DVD
Genrer:Death metal, Progressive Death Metal
Spilletid:52.55
Antal numre:13

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 3 stemmer.

Det var en mindeværdig koncert bandet spillede den fredag eftermiddag i 2005, hvilket jo er skønt siden man nu kan gense den på denne DVD. Men den har nu også ladet vente på sig, da den vidst nok allerede blev kundgjort i 2005. Men grundet en masse bøvl med rettigheder mellem musikernes forskellige pladeselskaber skulle der gå hele 3 år inden vi kan mæske os med denne dødelige lille live perle.

Bandet spillede jo som bekendt deres første og på den tid eneste koncert, for selvom man kunne beundre dem spille denne sommer på diverse festivaler, så er der nu stadig noget specielt over den første gang (ikke kun set med musikalske øjne, høhøhø), især da dette var den eneste koncert bandet har spillet med originalmedlem Dan Swanø. Selve koncerten byder på en sand perlerække af svenske death metal sange, når de er bedst, med alt lige fra EP'en "Breeding Death" over "Ressurrection In Carnage" til den seneste "Nightmares Made Flesh". Hvorfra bandet spiller næsten alle de relevante numre, selvom det stadig er nedtur at de ikke smækkede "Cry My Name" og "The Ascension" med i repertoiret. Bandet spiller hamrende tight og der bliver growlet og headbanget for alle penge, bortset lige fra bassist Jonas Renske der har den samme scenepræsens som en dybt bedøvet sukkerroe. Åkerfeldts små sjove gags mellem numrene bliver jeg heller aldrig træt af, lige fra hans insisteren at alle growler i kor, til hans højt, højere, Dani Filth spil. Af absolutte højdepunkter kan man nævne den kraniesmadrende åbner "Cancer of the Soul", hvor trommeslager Martin Axenrot viser sit værd, til den totale svenskeralarm i "Omnious Bloodvomit" og "Like Fire". Samt at man kobler slutningen fra Entombed’s "Left Hand Path" på deres egen "Funeral Furnace", der jo har en lignede struktur på studieversionen. Den store finale kommer i skikkelse af den ultra tunge og ultra onde "Eaten" hvor både Anders "Blakkheim" Nystrøm og Dan Swanø growler med på omkvædet, hvilket lyder ret så imponerende.

Selve filmen er skudt med et slags filter hvilket giver en fed stemning hvilket ikke er det man mest forbinder med en live optagelse fra en festival, især ikke når man tænker på at klokken er 15 om eftermiddagen. Lyden er desuden helt i top, hvilket igen ikke er noget man ellers tager for givet med det i mente at dette er fra en festival hvor lyden tit er offer for naturens luner. Men her mærker man ikke noget til det. Og taget i betragtning at selvom der ikke er noget ekstra materiale på skiven, udover at man før en cd med koncerten på, så tøver jeg ikke med dele ni bloddryppende kranier ud til dette pragteksemplar af en koncert.

Tilføj kommentar