Bëehler - Messages to the Dead

Messages to the Dead

· Udkom

Type:Album
Genrer:Speed metal, Thrash metal
Spilletid:38.21
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Bëehler er et vaskeægte Canadisk thrash metal-band, hvis line-up tæller tidligere medlemmer af det legendariske band Exciter. Bëehler har en stribe demoer på bagen, men "Messages to the Dead" er deres debut-album.

Der er som sagt tale om thrash metal, og endog den mere beskidte af slagsen, da der trækkes på forholdsvise simple, men effektive, riffs og produktionen er ret rå og komprimeret. Jeg tror ikke, at dette lydbillede falder i lige god jord hos alle, men jeg kan egentligt ret god lide den beskidte og rå lyd.

Musikalsk trækkes der på både old school thrash metal og på groove thrash, mens der også er nogle tunge - næsten doomede - passager nu og da, og der er tale om headbanging-venligt musik fra ende til anden.

Det mest udfordrende aspekt vied denne skive er nok sanger og trommeslager Dan Beehlers maniske vokal, der er 50& King Diamond, 50% procent Rob Halford og 200% galning oveni. Vokalen og den rå lyd gør, at man lige skal igennem et par numre, før man vænner sig til lyden på dette ellers udmærket thrash metal-album.

Er man til old school thrash metal med en god portion doom og beskidt rå lyd, så bør man tjekke "Messages to the Dead" ud. Otte dødningehøveder fra mig (syv for fed thrash metal plus et enkelt for totalt vanvittig galningevokal).