Autopsy - The Headless Ritual

The Headless Ritual

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Lækker og makaber doom/death fra Autopsy

Efter Chris Reifert forlod legendariske Death, dannede han i 1987 Autopsy. I 1995 gik de så i opløsning, men blev gendannet i 2009. The Headless Ritual er deres opfølger til comeback-skiven Macabre Eternal fra 2011.

Autopsy har en helt unik stil; De blander en pæn portion doom ind i deres death metal, som bærer præg af noget kitschet og tegneserieagtigt. Af og til har de også fået mærkatet "Splatter-death", og det forstår man godt. Det kan nemlig godt lyde som noget, der kunne have været underlægningsmusikken til en gammel Peter Jackson-film. Af og til kan man næsten høre zombierne komme kravlende med tungerne slæbende hen ad gulvet. Men tro ikke at Autopsy er en joke - for det er de absolut ikke! Det er seriøs death metal, og det er fandens godt skrevet. Vekselvirkningen mellem doom-elementerne og den mere klassiske dødsmetal giver en sublim dynamik, og så er der flere guitarpassager, der også overrasker positivt, da de afviger en smule fra klassiske dødsmetal-riffs med deres melodiøse hooks. Rigtig lækkert! Lyt bare til åbningsnummeret "Slaughter at Beast House" - her foldes hele arsenalet ud, og det bliver faktisk kun federe herfra. Produktionen er tilpas beskidt, og det er garanteret helt bevidst. Mon ikke bandet rammer deres lytter hvor de helst vil - lige i maven, hvor man både væmmes og frydes på samme tid? Det lykkes dem ihvertfald perfekt.

Her er ikke tale om et mesterværk, eller en klassiker der går over i historien, men lyt alligevel til The Headless Ritual - det er death metal på sin helt egen fede måde og det er ganske fornøjeligt at høre. Opfindsomheden, aggressionen og kvaliteten er helt i top, og dermed bliver underholdningsværdien det også. På sin egen twistede, sære måde...

Arch Cadaver - nyd lidt doom/death