Arven - Black Is The Colour

Black Is The Colour

· Udkom

Type:Album
Genre:Symfonisk metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Tysk symfonisk "girl power metal" desværre mere girl end power

ARVEN er et rigtigt pigeband fra Tyskland, 5 piger og en enkelt skægget fætter på trommer. Dejligt med noget girl power!

Bandet har været aktivt siden 2006 og forsangeren kom til i 2009. De udgav deres debut album i 2011 "Music Of Light" et album der har folkmetal elementer med gennemgående violin og fløjte.

Den mørkeblonde Anastasia er grundlægger og sangskriver og den rødhårede Carina Hanselmann er forsanger, hun er en ungpige (født 1986) med en meget klar opera lignende sangstemme. Forsangeren og flere af de andre medlemmer af bandet er klassisk uddannede musikere og det kan høres!

Det nye album "Black is the Colour" har stadig en smule folkmetal sjæl, men der er skruet ned for violinen og fløjten er gået fløjten, det er til tider mere powermetal inspireret, men desværre også mere strømlinet og poleret. "Believe" der er intronummeret kunne godt gå gå hen og blive et lille radiohit. VAN CANTO's Stefan Schmidt synger duet på "The One For Me", det er dog et ret intetsigende nummer. Højdepunktet er efter min mening det instrumentale nummer "Cercle D'Emeraude" der har mere af folkmetal sjælen bevaret. Bonus tracket "Black Is The Colour" er bestemt en smuk ballade, men originalen er bedre!

Personlig synes jeg det er synd at der er tonet ned for folkmetal inspirationen i det nye album. Violinen, fløjten og den glasklare stemme samt guitaren gav det første album noget særligt. Desværre er det nye album derfor en kedelig affære. De fleste sange starter ret fedt med en guitar der rykker, men så går det symfoniske ind og glatter udtrykket ud, det er der ikke hverken folk- eller metal-sjæl i!

Jeg orker ikke en rødhåret variant af Evanscence! Jeg vil have sjæl, kant og variation og det mangler desværre i denne udgave af ARVEN.

Trackliste:

1. Believe 2. Don't Look Back 3. Rainsong 4. The One for Me 5. All I Got 6. My Darkest Dream 7. Cercle d'Emeraude 8. In Your Dreams 9. Firesite Stories 10. My Fall 11. Ride on (Bonus track) 12. Black Is The Colour (Bonus track)

Her er "Believe"