Allegaeon - Formshifter

Formshifter

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Prog metal
Spilletid:52.51
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det amerikanske band Allegaeon byder på deres andet album Formshifter på en gang melodisk dødsmetal med tekniske elementer. Bandet har eksisteret siden 2008, og har til huse hos selskabet Metalblade.

Det første indtryk man får af Allegaeon på Formshifter er musik, hvor guitarerne er i fokus. Det er guitarstukkerne som bærer bandets musikalske univers, og det er til tider som om, at sangdelen er skubbet i baggrunden for guitarerne. Personligt er jeg ret vild med bandets tilgang til den melodiske død, og med så teknisk dygtige musikere som tilfældet er, gør det bestemt ikke noget, at guitarerne fylder meget. Til gengæld. Hvis man ikke er så meget for guitarsoloer, er det nok ikke lige Allegaeon, man skal kaste sine penge efter.

Formshifter lægger ud med "Behold (God I Am)", hvor introen starter meget stille og harmonisk med rolige guitarer og trommer, indtil helvede bryder løs, og aggression brager ud med en gang growl og hvinende riffs. Hele vejen gennem nummeret bliver de instrumentale stykker gentaget, hvilket skaber en rød tråd og stærk harmoni. Det er som om, at hvert eneste riffs, hvert eneste slag kommer naturligt på en måde, så det virker som om, at man intuitivt ved hvordan næste stykke lyder. Udover de tekniske og melodiske elementer, bliver der i dette nummer også tilføjet klassiske heavy elementer, som er med til at give nummeret en dybde og holdbarhed. Jeg er stadig ikke blevet træt af at høre dette nummer, selvom jeg efterhånden har hørt det en del gang.

Selve formen på åbningsnummeret "Behold (God I Am)", går igen på resten af sangene på Formshifter. Gentagne instrumentale stykker med en styrende guitar, og hvor hver eneste node og tekst falder naturligt som om, at numrene simpelthen ikke kunne skrues sammen på nogen anden måde. Det er guitaren, som bærer hvert enkelt nummer, og som skaber den musikalske atmosfære på Formshifter. Ud over "Behold (God I Am)", er jeg blevet ret glad for numrene "Iconic Images", som har et vidst Meshuggah lignende præg over sig samt "Formshifter", hvor de klassiske guitar elementer for alvor blandes med en mere teknisk og tung guitarrytme. Ganske simpelt genialt.

Jeg har faktisk ikke ret meget dårligt at sige om Formshifter. Skiven er hele vejen igennem sammenhængende og veludført, og teknisk er der ikke en finger at sætte på albummet. Det eneste som jeg måske kan kritiserer er, at guitarerne fylder lidt for meget, og musikken derved kan gå hen og blive for ensformig og kedelig efter mange gennemlytninger. Det var dog ikke tilfældet ved denne anmeldelses slutning.

Så for at opsummere. Formshifter fra Allegaeon er et yders veludført værk, som for mig står som et af dette års stærkeste udspil. Bandets brug af guitar og tekniske elementer, skaber en fed og tung lyd, som holder hele vejen.

Trackliste:

01. Behold (God I Am) 02. Tartessos: The Hidden Xenocryst 03. A Path Disclosed 04. Iconic Images 05. Twelve 06. The Azrael Trigger 07. From the Stars Death Came 08. Timeline Dissonance 09. Formshifter 10. Secrets of the Sequence

Her er mit personlige yndlingsnummer på skiven Formshifter.