Running Wild

Running Wild

I forbindelse med Running Wild’s kommende ”20 Years In History” fik jeg lov til at snakke med en af mine gamle helte, Rock’n Rolf. Det var utrolig fedt, men uheldigvis gik optage apparatet i stykker, så dette er desværre kun et resume af vores samtale.

heavymetal.dk (HM):
Hallo Rolf, hvordan går det?

Rock'n Rolf (RR):
Jo tak, fremragende.

HM:
Senere på måneden udgiver I en compilation for at fejre jeres 20 årige band historie, kan du fortælle lidt om jeres mangeårige historie?

RR:
Jo da, Running Wild har jo haft op og ned ture, ikke musikalsk, men vi har jo haft mange forskellige line-up’s og det har skabt mange problemer. "20 Years In History", som vores nye dobbelt CD kommer til at hedde, er ikke en egentlig best-of, men mere en historisk CD lavet i kronologisk rækkefølge.

HM:
Hvis jeg ikke har regnet helt forkert, er der jo noget fra alle jeres albums, og specielt de to fede sange, "Prowling Werewolf" og "Apocalyptic Horsemen" er en fed ting at de er med. Hvad jeg har hørt er de helt tilbage fra jeres begyndelse, så hvorfor har vi først hørt dem nu, og er de helt ny indspillet?

RR:
Ja ,du har ret, der er noget med fra hvert et album, og ja, "Prowling…" og "Apocalyptic…" er komplet ny indspillet. "Prowling…" er helt tilbage fra før indspillningen af "Gates of Purgatory" i 1983 og "Apocalyptic…" er en der ikke kom med på "Under Jolly Roger". Hvorfor de ikke kom med dengang kan jeg ikke svare på, for ja, det er da to seje sange. Men vi havde faktisk svært ved at huske dem præcist under indspilningen, da jeg ikke længere besidder de demoer hvor de var på. Så på en måde er det to komplet nye sange.

HM:
Dine tekster og jeres image er jo blevet mere historisk betonet, hvor imod I før blev smidt i Black Metal kisten? Er du gammel satanist?

RR:
Nej, absolut ikke! Dengang var det hele en stor misforståelse, teksterne var da okkulte og mørke, men det var mere pga. rebellion osv. Vi stoppede med de tekster allerede på "Branded and Exiled" og så var det slut med det image.

HM:
Før gjorde I jo brug af pentagrammer, og I havde også en lille maskot lige som Eddie (Iron Maiden).

RR:
Det var ikke et pentagram, det var et lignende symbol vi havde fundet på, og det skulle heller ikke betyde noget satanisk, vores maskot (en lille sjakal med pirat hat og ring i næsen. -red.) bruger vi stadig, ikke hver gang der er en udgivelse, men når vi har lyst. (han er igen med på den nye udgivelse, -red.)

HM:
Jeg har altid ment at jeres pirat image var total fedt, hvordan kom I på den idé og alle de kostumer?

RR:
Det hele gav sig selv, da vi lavede "Under Jolly Roger" som omhandler emnet. Jeg er jo også en stor samler af pirat kostumer, hatte og historiske ting.

HM:
Jeg så jer på dette års Wacken Open Air og jeg synes virkelig I styrede for vildt, især den lange spilletid og setlisten var total cool. Jeg fik faktisk tårer i øjnene da I spillede min yndlings sang, "Treasue Island".

RR:
Hehe, vi spillede hovedsageligt de gamle numre, især for at promovere vores kommende album og mange af numrene har vi ikke spillet i over 20 år. Vi spillede bl.a. også "Prowling..." og "Apocalytic…". Det var en rigtig vellykket koncert, og især fordi vi stod som headlinere om torsdagen, hvor der kun spillede fire bands, selvom Saxon lige var der på et kort visit. De fleste folk kom kun den dag for at se os. Jeg fik at vide at vide at der var et sted mellem 35000 og 38000 på festivalen.

HM:
Hvordan kan det være I først spillede der i år på Wacken’s 14. år?

RR:
Vi har været på programmet flere gange, men for det meste kunne vi ikke blive enige om prisen og spilletidspunktet, og Wacken har flere gange kontaktet vores management, og så puttede de os bare på programmet uden at spørge bandet. Men i år forløb alt som det skulle, og vi blev enige om en god pris, hehe.

HM:
Din stage performance ligner Blackie Lawless’ - er du stor W.A.S.P. fan?

RR:
Jeg kan enormt godt lide W.A.S.P., men det har ikke noget at gøre med hvorfor vores måde at spille live ligner hinanden, selv om W.A.S.P. startede lidt før end vi gjorde.

HM:
I har jo ikke været meget på tour de sidste mange år, har I egentlig nogensinde spillet i Danmark?

RR:
Puha, nu skal jeg tænke, jo vi spillede i 1987 i København med Helloween.

HM:
Har du egentlig et stabilt line up nu?

RR:
Jo, det vil jeg mene, det er de samme folk der spillede med mig i Wacken, men som du sikkert ved er Running Wild mit band, og alle de andre er ansat hos mig. Og det behøver ikke være de samme som er med på tour, som er på plade. Men på den næste plade bliver det de samme som spillede i Wacken.

HM:
Ja, det er jo også mit næste spørgsmål, hvornår kan vi regne med den næste plade?

RR:
Nu er jeg jo i gang med at promovere "20 Years…", men jo, jeg er ved at skrive numre og har fir færdig indtil videre, så hvis alt går vel kommer den nye til foråret 2004.

HM:
Tak for interviewet Rolf, og så håber jeg at vi kan regne med Runnig Wild i 20 år mere!

RR:
He, he. Ja, det håber jeg da også og selv tak!

HM:
Måske lige en sidste kommentar til vores danske læsere!

RR:
Ja, jeg håber meget på at vi får nogle festival gigs i Skandinavien næste sommer, vi skulle have spillet til "Sweden Rock" i år, men de har lovet at det gør vi næste år.

HM:
Aufwidersehen!

RR:
Tschüs!

Tilføj kommentar