Interview med Black Crown Initiate

BCI siger tak for støtten BCI siger tak for støtten

Vi fik os en lille snak med et af de fire bands der stod på plakaten i lørdags, da Sumerian Alliance lagde vejen forbi Atlas i Aarhus.

Dette er jeres sidste stop på touren. Kan du fortælle mig lidt om det mest mindeværdige, du har oplevet undervejs?
“Vi var egentlig bare på sightseeing igennem Europa og så alle de sædvanlige ting. Eiffeltårnet naturligvis, vi gik rundt i Berlin, og blev vist rundt i Oslo af vores venner i 1349.”
Halvt skuffet over manglen på vilde anekdoter, måtte jeg forhøre mig om der havde været nogle weirdos undervejs, men faktisk var der færre på den europæiske del af touren end han havde forventet, da de er at finde i rigelige mængder i USA, noget jeg var ret imponeret over, sammenlignet med hvor mange man kan finde herhjemme.

I har været temmeligt uheldige med tekniske vanskeligheder på touren, hvordan arbejder i med det som band?
“Mener I i England? Har I hørt om det?“ Hvortil min kollega  tilføjer vi også mener både dem i USA og Tyskland.) Andy trækker på skuldrene og erkender det jo betyder de er nødt til at afkorte deres show, da de er åbningsbandet og der er et hierarki man er nødt til at respektere. “Vi tager det i stiv arm, der er jo intet at gøre noget ved det. When it happens, it happens”.

Jeres sidste album “Selves We Cannot Forgive”, hvordan synes i fansne har taget imod det?
“De tog godt imod det, håber jeg. Men det virker umiddelbart sådan. Vi arbejdede hårdt på albummet, men når alt kommer til alt, når det er udkommet, er det ikke længere op til os.”

Er I selv tilfredse med det?
“YEAH, helt sikkert. Det er faktisk det jeg har været mest tilfreds med ind til videre, men jeg er sikker på jeg bliver endnu gladere for den næste. Håber jeg. Ellers siger jeg op haha”

Apropos at sige op. Hvilken indflydelse havde Ricks afgang på jeres arbejdsgang?
Her holder han en kort tænkepause og forklarer dernæst at først var det kun Nick og ham selv der skrev og det var sådan deres EP blev til. Men så kom Rick ind i bandet og de både tillod OG opfordrede ham til at deltage i skriveprocessen, på den måde blev “The Wreckage of the Stars” til. At han så forlod bandet, tvang Nick og ham selv, på en, i følge Andy, god måde, til at vende tilbage til deres arbejdsgang i tiden omkring EP’en. “Men vi har generelt et godt samarbejde i bandet, vi opfordrer de andre til at komme med deres input.”. Og at Rick smuttede, gjorde plads til at Wes kunne komme ind, så det kom der også noget godt ud af. “Vi glæder os meget til at skrive et album med ham.”.

Som vi allerede har talt om, er dette jeres sidste koncert på touren. Har I nogle planer om at skulle fejre det? Skal I ud, eller skal I hjem?
Altså vi skal være i lufthavnen klokken 5, men jeg påregner at være fuld til den tid haha”  Han betror mig han regner med de skal på Mikkeller, men vi informerer ham om Escobars tilstedeværelse, koncept og beliggenhed og han ser overbevist ud, da jeg tilføjer at priserne er ganske rimelige. “DET ER VIGTIGT! Skandinavien har aldrig hørt om rimelige priser!”

Vi kan forstå det er jeres første besøg i Danmark. Har I nogle planer for at vende tilbage?
“We’d love to!” Udbryder han og tilføjer det er bare et spørgsmål om hvorvidt der er mulighed for det. Vi har Copenhell... “Den har vi godt hørt om, så vi venter bare på en invitation! Vi vil gerne spille på nogle europæiske festivaller.” Hermed er opfordringen givet videre til bookerne på Copenhell!

Hvad er så næste skridt for BCI?
Vi holder fri resten af året. Og med fri, mener jeg vi skal skrive.”. Tilsyneladende havde de planlagt en tour, men den blev desværre aflyst. Det frigiver dog en masse tid de kan bruge på at lande ovenpå denne tour og forhåbentlig, i starten af næste år, tage rundt i USA og, som en indskudt bemærkning der næsten lyder som en opfordring: “hvis muligheden byder sig, gerne til Europa igen.”.

Sidste udkald! Har I noget I gerne vil sige til jeres danske fans?
Her blev han så stille jeg næsten blev bekymret for om vi havde ødelagt ham, men hans svar var direkte, kortfattet og besynderligt indtagende. “If we DO have Danish fans, thank you.” Jamen selv tak da, Andy.

Spørgsmål forfattet af: Nikolaj Bransholm, interviewer: Cecilie Roos