DevilDriver

DevilDriver

Interview med Dez Farara fra DevilDriver fra deres optræden på dette års Wacken-festival

Martin: Først og fremmest, hvordan føles det at være her på Wacken i år?

Dez: Det er fedt, virkelig fedt. vi kan ikke vente på at spille i dag, vi glæder os rigtig meget

Martin: Forståeligt. Har du nogensinde spillet eller været på Wacken før?

Dez: Nej, overhovedet ikke, og det er gået utrolig godt. Backstage, alting, pissefede bands – Devildriver venter bare på at skulle gå på

Martin: I er på vej til at udgive et nyt album ved navn "Winter Kills" meget snart. Hvad mener du om resultatet indtil videre?

Dez: Jeg synes, at det er blevet et pissefedt album. Hvis du er Devildriverfan, vil du elske det, og hvis du ikke er, vil det helt sikkert vende dig rundt, og hvis du ikke har hørt om os før, så vælg Winter Kills og gå efterfølgende tilbage i kataloget og check hvert eneste album ud, fordi vi har vores egen unikke lyd, men hvert album er forskellige fra hinanden, og det er noget af det jeg synes er vigtigt, bliv ved med at vokse, bliv ved med at forandres, bliv ved med at lade fansne af devildriver gætte, du ved... hold dem oppe på tæerne

Martin: Forståeligt. Hvad var inspirationen til titlen winter kills i sig selv?

Dez: Vi skrev albummet gennem vinteren, og vi optog albummet gennem vinteren, men det er også en spedalsk tid for mig. Jeg elsker måden hvorpå vinteren træder ind, dræber alting, og så begynder alting at blomstre igen i foråret og sommeren, og det er også en utrolig god frisk start på noget nyt i bandet. Vi har en god stemning i bandet, en ny fuldtids-bassist i bandet, nyt pladeselskab (napalm records), så det har været en genfødsel. Så titlen winter kills er omkring genfødsel, og hvis du lægger mærke til lyrikken på albummet, vil kunne se pointen

Martin: Spændende. Udover dette, er der så nogle specielle koncepter eller lyriske teamer der bliver lagt stor vægt på på albummet?

Dez: Nej, sangene relaterer egentligt bare til livet generelt og om at prøve at holde hovedet oppe og udholdenhed gennem livet og den slags, men det har også en del genfødsel igennem det – hvis du læser lyrikken vil du forstå, hvad jeg prøver at sige.

Martin: Spændende, det vil jeg glæde mig til – hvilke sange på "winter kills vil du sige er dine personlige favouritter indtil videre?

Dez: Altså, jeg kan rigtig godt lide titelnummeret "Winter Kills", men jeg kan ogsp godt lide "Ruthless" og en sang ved navn "The Appetite" som vi spiller i aften, og ellers så er der en masse sygt fede numre på albummet. Albummet er stadig så ungt og friskt for mig, at det stadig er svært for mig at udnævne nogen favouritter.

Martin: Forståeligt. Kan du fortælle os lidt om den typiske process for sangskrivningen på albummene?

Dez: Altså, gutterne hiver nogle riffs med ind, vi begynder at snakke om hvilken vej vi vil gå med det, hvad vi vil gøre med det osv. Jeg bliver især meget involveret i arrangementet af sangene, og når jeg er færdig med min del til sangene, giver jeg det videre til dem, hvorefter de læser lyrikken, og det er meget demokratisk når det kommer til sangskrivningen, da vi alle sammen har den samme Devildriver-attitude om hvad der end er bedst for sangen. Så vi taler alle sammen til hinanden, så det starter med et riff, går videre til trommerne og derefter videre til vokalen, og så tager vi det fra der.

Martin: Hvordan ser den almindelige hverdag ud på en tour med Devildriver?

Dez: Vågn op, børst tænder, spise, tage mig af pressen, gå tilbage til bussen og drikke lidt rødvin, hvorefter showet går på. Efter showet så tag et bad hvis jeg kan, og hvis ikke så hæng ud med nogle venner og gå over og se nogle bands, lytte til musik. Jeg vågner op til at lytte til musik, og jeg går i seng mens jeg lytter til musik, jeg elsker selvfølgelig musik, så festivaller er perfekte steder for mig til at tjekke bands ud jeg ikke har set før eller se de bands jeg allerede lytter meget til.

Martin: Forståeligt – afslappet "vær-dig-selv-type" frem for druk og fest-typen kan jeg gætte?

Dez: Ja, absolut – jeg foretrækker at hænge ud i en mindre gruppe af venner, og jeg har det også tit fint med at være en smule isoleret. Jeg er en smule socialt akavet som person. Hvis jeg er omringet af af en gruppe folk på over ti personer, vælger jeg oftesr selv at gå væk derfra, og sådan har jeg altid været.

Martin: Du skal have tak for interviewet – har du en sidste kommentar til at runde af med til vores læsere hos heavymetal.dk?

Dez: Mange tak for jeres support gennem årene, det har været fedt for os hele vejen igennem. Jeg håber I kommer til at elske det nye album, vi arbejdede rigtig hårdt på det – og tak for at I stadig viser interesse for os efter alle disse år – vi vil ikke svigte jer

Tilføj kommentar