Demons & Wizards

Demons & Wizards

Jon (Iced Earth) og Hansi (Blind Guardian) er nogle af de største power metal ikoner i verden, og nu har de to for anden gang slået pjalterne sammen og udgivet deres helt egen lille kollektion af verdensklasse metal sange, så det var med en vis form for ærefrygt jeg ventede på at min navnefætter Hansi skulle ringe. Men nu kan i læse om hvad han havde at fortælle om Demons & Wizards, patriotisme, spillestedet Rust (Kbh) og Blind Guardian.

heavymetal.dk (HM):
Hallo Hansi, jeg kan godt lide dit navn, for det hedder jeg også.

Hansi Kursch (HK):
Nå, ha ha, det havde jeg slet ikke set, men det har du da ret i, at det er et godt navn, ha ha.

HM:
Mit første spørgsmål er: Hvordan kan det være, at du stadigvæk kan synge som en ung gud, du bliver jo ældre.

HK:
Det spørgsmål kan jeg godt lide, he he. Jo, jeg har jo en flot kone, har et barn og ellers holder jeg mig i form med musikken.

HM:
Og spiser ikke så meget?

HK:
Joh, alt for meget, he he. Men ellers holder jeg min sang ved lige ved, at jeg stadigvæk tager sangundervisning, men jeg må da erkende at jeg ikke kan holde til at synge de der 6-7 timer i træk i studiet som jeg kunne engang.

HM:
Hvor lang tid har sangskrivningen taget til "Touched By The Crimson King"?

HK:
Puha, ca. 2 år alt i alt, men hvis vi skal snakke om hvor lang tid vi sammen har taget om at skrive sangene var det vel 8-12 uger.

HM:
Har I lavet en video til pladen?

HK:
Jo, vi har lavet en video i Göteborg sidste uge til sangen "Terror Train". Nummeret har vi valgt fordi det var et af de hurtigste, og vi kunne lave det uden et stort koncept bag.

HM:
Sangene på albumet er mere simple end hvad vi ellers er vant til fra jeres respektive bands. Kan vi regne med, at den kommende Blind Guardian også bliver mere simpel?

HK:
Nej, det skal du ikke regne med. Med Demons & Wizards var det meningen, at hele strukturen i sangene skulle være mere simple, du kan godt regne med at der også kommer nogle mere lige ud ad landevejen sange på den ny Guardian, men generelt er de mere komplicerede.

HM:
Her kommer et lidt anderledes spørgsmål: Den tyske presse var jo rigtigt efter Jon, efter at han lavede "Glorius Burden" pga. hans patriotisme, hvad mener du om alt det?

HK:
Jeg synes helt klart den tyske presse overdrev helt vildt, og jeg kan ikke se der er noget forkert i at være en patriot, men det kommer selvfølgelig også af vores historie i tyskland. Hvor patriotisme automatisk bliver knyttet sammen med nazisme.

HM:
Disse ting har jo intet med hinanden at gøre.

HK:
Nej absolut, men i årtier har vi lært i skolen at vi ingen faderlands kærlighed må føle. Jeg synes musikalsk, at "The Glorius Burden" er blevet rigtig go’. Man kan selvfølgelig være uenig om nogle enkelte tekstlinier, men generelt er der ikke noget at klandre over, og jeg kender jo Jon og ved han ikke er højre radikal, han er konservativ ja. Og det var især plat at alle journalister for løs på ham, da de fleste kendte ham og hans holdninger, og vidste han ikke er Nazi.

HM:
Har du egentlig kun skrevet teksterne på pladen, eller også noget af musikken.

HK:
Lige som det første album er det Jon der har skrevet musikken, jeg har så været med i arrangementet af dem, og "Beneath These Waves" har vi skrevet sammen, og teksterne har Jon også delvist haft en finger med i spillet på, ellers er det mig der har stået for sangmelodierne.

HM:
Jeg er også lidt af en fantasy fan, kan du fortælle lidt om teksterne.

HK:
Flere af sangene er inspireret af Stephen King, ellers er det klassisk lyrik af f.eks. Oscar Wilde. "Beneath These Waves" er inspireret af Captain Ahab fra Moby Dick.

HM:
Hvad er egentlig din mening om downloading, går det også ud over Jer?

HK:
Ja, det har virkning, jeg har ellers ignoreret det i lang tid. Især unge mennesker har ingen skam i livet, der er jo nogen af dem der aldrig har købt et album i deres liv, og så kalder de sig alligevel fans! Men især unge bands har eller får problemer med det, for på et tidspunkt stopper selskaberne automatisk med at signe bands. Etablerede bands som os har det nok alligevel lettere, men det er et alvorligt problem. Også det hvis et album står 2-3 mdr. i nettet inden det udkommer, så mister det jo selvfølgelig også dens aktualitet og friskhed, men ja, downloading gør ondt.

HM:
Jeg ved, at I gør alt for at fans får et godt produkt i form af et fedt cover og digipack osv. Er det ikke det der skal til?

HK:
Selvfølgelig, det skulle gerne hjælpe på det, men det er jo desværre ikke alle selskaber der vil investere i lidt ekstra. Vi plejer også at gøre os umage i nogle flotte covers, men vi har allerede hørt, at det længe ikke var alle der synes, at det nye Demons cover var fedt, så det er jo lidt skidt, he he.

HM:
Dig og Jon har jo været venner i mange år, er det også sådan i det virkelige liv, at du er den flinke troldmand Gandalf og han er den onde Sauron? - Jeg mener man får det indtryk, at du er den flinke fyr og han måske er diktatoren?

HK:
He he.. Jo, Jon er “Der Band Führer", man kan sådan set ikke diskutere det ord, he he, nej så slemt er det ikke. I al den tid jeg har kendt ham kan jeg forstå det til 80-85 % alle de udskiftninger og beslutninger han har lavet, han er en meget kreativ mand. Angående mig, så må jeg nok sige, at jeg ikke er en Gandalf, men dog et godmodigt menneske.

HM:
Hvor mange gange har I spillet i Danmark?

HK:
Kun én gang.

HM:
Ja, for var jeg var der. Tror det var i 1995 på spillestedet Rust, og der var måske 50-100 mennesker, og I var total fulde.

HK:
Det var i 1996 og der var nok nærmere 50 mand der, og ja vi var total fulde. Danmark er det land jeg har været mest fuld i, end noget andet land. Endda vor bassist Markus var også fuld, faktisk lidt ærgerligt at der ikke findes en bootleg fra dengang.

HM:
Det var ellers mit næste spørgsmål; hvis jeg bare havde haft et optageapparat med dengang, havde jeg været rig i dag. I spillede så mange covernumre med Slayer osv., som I ellers aldrig spiller nogen steder.

HK:
Men ellers er det ikke vor filosofi at spille i sådan en tilstand, men vi lavede en jam session ud af den aften.

HM:
Men nu har jeg set jer en del gange, så jeg ved I kan bedre.

HK:
Jo, vi håber da også snart at kunne komme til at spille i Danmark igen.

HM:
Håber jeg også, men desværre er Danmark ikke ligefrem et power metal land, her hører de fleste død og black.

HK:
Ja, det ved jeg godt, men mon ikke vi den dag i dag kunne fylde et spillested på en 6-700 mand. Og nu hvor vi er kommet på Nuclear Blast, så bliver vor promotion også automatisk bedre i bla. Danmark og Benelux landene.

HM:
Hvem var egentlig dine idoler inden du blev musiker?

HK:
Iron Maiden, Slayer og Metallica

HM:
Jeg spørger fordi jeg selv er stor Manowar fan!

HK:
Jeg var og er også Manowar fan, specielt Eric Adams sang står jo uden for debat, men vor guitarist André hader dem, og har altid gjort det.

HM:
Hvilken CD sætter du så på den dag i dag.

HK:
Jeg hører alt muligt lige fra Dixie Chicks til System of A Down. Endda Dimmu Borgir.

HM:
Lige til slut skal jeg lige høre om Blind Guardian har fået en ny trommeslager?

HK:
Vi er stadigvæk i forhandlinger men der går ikke lang tid mere. Ca. 2 uger endnu og så går vi i gang med produktionen af det nye album.

HM:
Det var det hele Hansi, du må have held og lykke med det nye Demons og det kommende Guardian album!

HK:
Tak skal du have, Hansi.

Kommentarer (1)

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Hehe jeg var til selvsamme

Hehe jeg var til selvsamme koncert på Rust. Noget af en blandet oplevelse må man sige - mener det var en roadie der sang det meste, da Hansi var plørefuld. Kan også huske at jeg var overrasket over det ringe fremmøde, da de var aktuelle med den mesterlige "Imagination..."